Svečano obeležen dan Opštine Čajetina

    30.06.2016.
Bojana-posle

Dan Opštine Čajetina, 30. jun, protekao je u svečanoj atmosferi nizom kulturnih, sportskih, zabavnih sadržaja i dodelom priznanja.

Čajetina važi za jednu od najuspešnijih opština u Srbiji, a na to ukazuje višegodišnje ulaganje u infrasturkturu, zdravstvo, obrazovanje, kulturu, sport, ulaganje u zaštitu šivotne sredine, kao i projekat Gold gondola Zlatibor vredan oko 13 miliona evra koji opština sopstvenim novcem realizuje, bez podrške države.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović u svom govoru tokom svečanosti istakao je da je izgradnja gondole najvažnija investicijaove godine „sva dokumentacija pripremljena od strane Opštine i to jedina istina“.

Do sada je u skladu sa ugovorom Opštini dostavljeno idejno rešenje, izdati su lokacijski uslovi od strane opštinske urbanističke službe, a stigao je i projekat za građevinsku dozvolu. S obzirom na to da je Vlada dala saglasnost za utvrđivanje javnog interesa na trasi gondole, rešavanje imovinskih odnosa je ubrzano. Stoga, dozvola se može izdati do 1. avgusta. Izvođači radova su spremni za početak radova i sva mehanizacija na raspolaganju.

Svečanosti su prisustvovali gosti iz cele Srbije, privrednici, uspešni glumci sportisti a mnogi su dobili vredne nagrade i priznanja. Najveće opštinsko priznanje „Zlatiborska povelja“ uručena je proslavljenom košarkašu i vlasniku hotela „Olimp“ Draganu Kićanoviću.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone