Prvi sastanak Ministarstva i Opštine Čajetina o izgradnji gondole na Zlatiboru

    01.07.2016.
writing-1149962_960_720
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pružiće svu neophodnu podršku Opštini Čajetina da što pre prikupi potrebnu dokumentaciju i ispuni zakonske uslove za početak gradnje gondole na Zlatiboru.
 
To je zaključeno na prvom sastanku koji je održan danas u Ministarstvu u vezi s izgradnjom gondole, na kojem su učestvovali državni sekretar u Ministarstvu Aleksandra Damnjanović i predsednik ove lokalne samouprave, Milan Stamatović, zajedno sa projektantima koji rade na pripremi projektne dokumentacije.
 
Na sastanku su razjašnjeni detalji u vezi sa procedurom i podnošenjem dokumentacije koja je potrebna da bi projekat dobio građevinsku dozvolu za koju je, prema Zakonu o planiranju i izgradnji, nadležno Ministarstvo.
 
U prvoj fazi, lokalna samouprava bi trebalo da u najkraćem roku dostavi idejno rešenje i drugu tehničko-plansku dokumentaciju na osnovu koje će Ministarstvo izdati lokacijske uslove, što je prvi korak u pribavljanju građevinske dozvole.
 
Projekat izgradnje gondole od velikog je značaja za razvoj turističkih sadržaja na Zlatiboru i Opštini Čajetina, što Ministarstvo podržava i kroz partnerski odnos sa lokalnom samoupravom će pomoći da projekat što pre krene sa realizacijom, zaključeno je na sastanku.
 
Izvor: Saopštenje Ministarstva građevinarstva,saobraćaja i infrastrukture
 
 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone