Narod nastavlja da gradi gondolu

    21.02.2017.
goldgondola vest

Nakon radne akcije za izgradnju Gold gondole na Zlatiboru i pored rešenja Ministarstva građevinarstva koje je usledilo, iz opštine Čajetina poručuju da se radovi na izgradnji gondole na Zlatiboru nastavljaju.

 

U rešenju piše da se investitoru radova, opštini Čajetina, nalaže da zatrpa otkop zemlje i istu vrati u prvibitno stanje. Ukoliko se u određenom roku ne postupi po nalogu, radovi će biti sprovedeni prinudnim putem preko drugog lica, o trošku izvršenika. Direktorka JP „Gold gondola“ Zlatibor Bojana Božanić kaže da je zemljište koje je u državini PK „Zlatibor“ i u svojini Republike Srbije moguće preneti na opštinu Čajetina i da je su već podneli zahtev ministarstvu finansija da da dozvolu da se uđe u posed zemljišta, kako na početnoj, tako i na međustanici, kako bi radovi počeli.

 

„Mi smo svakako krenuli sa izgradnjom gondole, jer je to najvažnija investicija za Zlatibor u ovoj deceniji. Gondola će doneti puno profita i mnogo novih turista i investicija. Nismo krenuli da bismo odustali od rada, to nije bila radna akcija, što kažu mladi „fore radi“, već smo zaista krenuli sa tim aktivnostima. Ako država ne prepoznaje interes da se radi, mi smo u opštini Čajetina prepoznali taj interes.  Nismo tu da rušimo i zatrpavamo, već da gradimo i da podižemo, tako da ćemo mi nastaviti sa aktivnostima, a svakako ćemo nastaviti i sa svim pravnim stvarima, ali naši zahtevi stoje i čekaju“, kaže Bojana Božanić.

 

Uprkos zabrani gradnje, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je još jednu radnu akciju – ovog puta opširniju i sa većim brojem učesnika. 

„Ovo je bila „Zlatiborska moba“, a sada ćemo pozvati na „Srpsku mobu“, da krenemo sa nalivanjem temelja i podizanjem stubova i da nastavimo sa mobom kako smo i započeli“, kaže Stamatović.

Narednih dana radovi na gondoli se nastavljaju, a prvo će biti izmeštene vodovodne i PTT instalacije, a zatim slede radovi na iskopima i izlivanju temelja. 

 

„Mi već sada imamo ozbiljne najave iz republika bivše Jugoslavije – iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore, gde ljudi hoće da dođu da pomognu i da se uključe u obnovu i izgradnju zemlje Srbije. Opštepoznata je stvar da ovaj projekat ima prefiks nacionalnog projekta, ali to neko neće da prizna“, naglašava Stamatović.

 

Izvor: Zlatiborpress

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone