Predstavljanje turističke ponude Zlatibora na Međunarodnom sajmu turizma

    24.02.2017.
0303

Turistička ponuda Zlatibora danas, 24. februara, imala je svoju sajamsku prezentaciju na štandu Turističke organizacije regije Zapadne Srbije.

 

Predstavljeni su svi turistički potencijali Zlatibora, među kojima i najznačajniji projekat Opštine Čajetina u poslednjih 100 godina, Gold gondola Zlatibor. G-din Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina, istakao je da Zlatibor iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate i da se trudi da, promovišući svoj turizam i domaću ponudu, ujedno promoviše i Srbiju.

 

U isto vreme, Stamatović je izrazio žaljenje što dražava još uvek koči realizaciju projekta od nacionalnog značaja:  „Opština Čajetina ozbiljno radi i ozbiljno razmišlja investicijama i unapređenju turističke ponude. Upravo smo iz tog razloga ovde doneli kabinu, da pokažemo da smo sve pripremili i obezbedili novčana sredstva, te bi bilo dobro da nas institucije pomognu, da bi se ovakvi projekti što brže i efikasnije ubuduće realizovali u Srbiji. Razlog zbog kojeg smo se opredelili da krenemo narodnom mobom kao nekada je zbog toga što želimo da pokažemo da treba da se raskrsti sa nepotrebnom birokratijom i uzimanjem samovolje i ovlašćenja političara koji ne sagledavaju realno teret svoje funkcije. Ima li važnijeg posla za Srbiju od najvažnije investicije, nove gondole koja je prezentovana danas ovde? Niko nas neće zaustaviti, nastavićemo da radimo na ovom projektu. Nadam se da je današnji događaj pokazao put kojim Srbija treba da ide, a mi smo tome dali svoj doprinos. Nama jeste cilj da izađemo izvan nacionalnih okvira, da se što više predstavimo na međunarodnom planu i da povećamo broj inostranih gostiju koji, istinu govoreći, zaobilaze Srbiju iz raznoraznih razloga.“

 

Prisutne je pozdravio i direktor Turističke organizacije Zlatibor g-din Vladimir Živanović. Direktorka JP „Gold gondola“ Zlatibor, g-đa Bojana Božanić, izrazila je nadu da će se trenutno prizemljena gondola na sajmu turizma do kraja godine vinuti u vazduh na trasi od centra Zlatibora do vrha Tornika.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone