„Zaštita državne imovine od državnih raspikuća“

    27.04.2017.
2608Foto_Nenad_Kovacevic

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, pozvao građane Srbije na izgradnju gondole na Zlatiboru i najavio je da će „svesrpska moba“ za izgradnju panoramske žičare-gondole od Zlatibora do Tornika biti organizovana 1. maja. 

Delimo da pošaljemo poruku građanima Srbije da je potrebno da zaštitimo državnu imovinu, a od državnih organa i institucija zahtevamo da objasne zašto još uvek nije razgraničen državni i društveni kapital, čime bi se sprečilo da se državni kapital poklanja sumnjivim ljudima i kompanijama – rekao je Stamatović i dodao da prvomajska „svesrpska moba“ predstavlja i opomenu celoj Srbiji jer, kako je rekao, na volšeban način, od Brezovice na Kosovu, do Vojne ustanove „Morović“, državna imovina, pod okriljem noći, ilegalno, prelazi u misteriozne privatne ruke“. 

U skladu sa zakonskim i planskim dokumentima, želimo da sagradimo najveću investiciju u poslednjih sto godina u Čajetini i ovom delu Srbije. Gondola će biti duga devet kilometara, njena vrednost je 13 miliona evra i taj novac je obezbedila opština Čajetina, bez podrške države. To nije privatna investicija, već narodna i državna investicija, od opšteg interesa za celu Srbiju, ali nije u interesu aktuelnog režima, jer njihovi predstavnici u njoj ne prepoznaju lične interese – poručio je Stamatović i dodao da je potrebno da se „državno zemljište proglasi državnim, a ne da se sumnjivim presudama spor pred upravnim sudom odugovlači žalbama potencijalnih i sumnjivih investitora“.

Zbog toga mi podižemo glas i organizujemo ‘svesrpsku mobu’ za 1. maj, a sadašnjim vlastodršcima poručujemo da ih se ne plašimo i tražimo od njih da građanima objasne po čijem nalogu pokušavaju da otmu državno zemljište.

Ceo tekst dostupan na: http://www.danas.rs/ekonomija.4.html?news_id=344517&title=%26quot%3bZa%c5%a1tita+dr%c5%beavne+imovine+od+dr%c5%beavnih+raspiku%c4%87a%26quot%3b#sthash.Z9MpeRSV.7t4NBvkw.dpuf

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone