Gondola u saglasju sa životnom sredinom

    11.07.2017.
image-0-02-05-f3fe3f55213ab2cf0b4d9a2ba444b6b36f369a831a5b042e55057828987fb662-V

Temeljna Studija o proceni uticaja zlatiborske gondole na životnu sredinu pokazala je da štetnih uticaja nema ni u jednom segmentu.

U petak 07.07. 2017 u prostorijama Opštine Čajetina završen je javni uvid Studije o proceni uticaja projekta izgradnje gondole žičare na životnu sredinu. Studiju za gondolu Zlatibor-Tornik uradilo je i prezentovalo preduzeće za inženjering i konsalting „ Aurora Green“ pred predstavnicima drzavnih organa i organizacija, ministarstava za zastitu zivotne sredine i drugih zainteresovanih strana.

Ovim dokumentom  ustanovljeno je da nisu primećeni tehnički ili tehnološki nedostaci stručnih znanja značajnih za budući nesmetan i siguran rad žičare sa gondolom. U izradi urbanističke i tehničke dokumentacije kao i ove studije primenjeni su svi relevantni standardi , tehnički i drugi propisi, na sta predstavnici ministarstva zastite zivotne sredine nisu imali nikakve primedbe , osim pohvale za sveobuhvatnu i detaljnu izradu studije. Studijom  o proceni uticaja na životnu sredinu preduzeće za inženjering i konsalting „Aurora Green“ profesionalnom i iscrpnom prezentacijom studije dokazalo je  da su štetni uticaji izgradnje gondole neznatni i zanemarljivi na životnu sredinu.   Kako je prezentacija studije zadovoljila sve očekivane kriterijume ministarstva zastite životne sredine , odgovor tehničke komisije se očekuje u zakonski propisanom roku, tokom narednih 7 dana.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone