OVO SE ČEKALO! Moderna gondola na Zlatiboru dobila građevinsku dozvolu!

    28.07.2017.

Ministarstvo je danas izdalo građevinsku dozvolu

Ministarstvo građevine izdalo je građevinsku dozvolu za gondolu na Zlatiboru, objavio je predsednik Opštine Čajetina i lider Zdrave Srbije Milan Stamatović na svom Fejsbuk profilu, prenosi B92.

Ministarstvo građevine sredinom jula je saopštilo „da iskreno žali“ što Opština Čajetina ni treći put nije podnela kompletnu dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju kabinske žičare (gondole) na Zlatiboru.

Direktorka Javnog preduzeća Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić potom je objasnila da je nedostajalo nekoliko potpisa na dokumentima i da je ta greška projektanata ispravljena.

Ministarstvo je danas izdalo građevinsku dozvolu.

Gondola na Zlatiboru bila je predmet sukoba Stamatovića i ministarke građevine Zorane Mihajlović.

Predsednik opštine Čajetina organizovao je i nekoliko radnih akcija za izgradnju gondole, iako taj projekat nije imao građevinsku dozvolu, a nekoliko stotina Zlatiboraca je u maju protestovalo ispred zgrade Ministarstva u Beogradu.

Prema dosadašnjem planu, gondola Gold Zlatibor treba da ima devet kilmetara i biće najduža te vrste na svetu. Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra, a projekat je finansirala Opština Čajetina.

Izvor: Espresso

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone