Zlatiborska gondola počinje da se gradi uz trubače, svi su dobrodošli

    13.09.2017.
DSC_1561

Čajetina – Nalivanjem prvog betona, 21. septembra u 12.00 sati predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović u prisustvu velikog broja građana Zlatiborskog okruga, simbolično će otpočeti gradnju panoramske gondole.

Uz trubače i osveženje koje su pripremili domaćini, prisutni će se upoznati sa daljim planovima na izgradnji najduže panoramske gondole na svetu i potencijalima buduće turističke atrakcije.

Panoramska žičara iz podnožja Tornika u subotu će besplatno prevoziti goste do lokacije radova.

Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera. Gold Gondola Zlatibor je najznačajniji turistički projekat opštine Čajetina, vredan 13 miliona evra.

Radovi na izgradnji povereni su Građevinskom preduzeću “Jedinstvo”. Deo radova na izgradnji započet je u februaru ove godine na dve narodne mobe kojima se odazvalo više hiljada građana Zlatiborskog okruga i turista, u znak protesta protiv sporosti državnih organa u izdavanju potrebnih dozvola.

Iače, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je u julu ove godine građevinsku dozvolu Opštini Čajetina za prvu fazu izgradnje žičare, čime su se stekli uslovi za zvaničan početak radova.

POZIV PREDSEDNIKA OPŠTINE ČAJETINA  MILANA STAMATOVIĆA MOŽETE POGLEDATI OVDE

Izvor: Glas zapadne Srbije

DSC_1483 DSC_1500 DSC_1534 DSC_1539 DSC_1561

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone