„Pesničke vatre zlatiborske“ goreće za stogodišnjicu stradalih velikana poezije

    14.09.2017.
pesvatre

Mnogi uticajni umetnici današnjice odaće poštu velikanima poezije i stradalnicima Velikog rata Milutinu Bojiću i Vladislavu Petkoviću Disu u okviru manifestacije „Pesničke vatre zlatiborske“, koja će se ove godine održati 21. septembra u 18.30 sati u hotelu „Mona“ na Zlatiboru. Stogodišnjicu odlaska u večnost pomenutih velikana ovekovečiće glumci  Ana Simić i Slobodan Ljubičić, koji će recitovati brojne stihove pesama poput „Plava grobnica“ i „Možda spava“. Uz muzičke umetnike Mariju Marić – Marković (Mari Mari) i Aleksandra Stamatovića,  koji će pevati večne melodije poput „Tamo daleko“ i „Kreće se lađa Francuska“, nastupiće i hor Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine.

image (1)Povelja pesničkih vatri za celokupno stvaralaštvo biće uručena pesniku Ljubivoju Ršumoviću, o čijem će delu govoriti Vladimir Andrić, pisac, pozorišni, filmski i televizijski reditelj, ali i  autor dokumentarne TV emisije o Ršumovićevoj poeziji za decu.

Ovo zlatiborsko veče krunisaće velika vatra, koja će biti zapaljena na Spomen obelisku Šumatno brdo nakon umetničkog programa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone