Pozivamo vas da prisustvujete svečanom oboležavanju početka radova na izgradnji Gold gondole, 21. 09. 2017. godine u 12 časova na vrhu Tornika

    14.09.2017.
DSC_1534

Poštovani,
Pozivamo vas da prisustvujete svečanom oboležavanju početka radova na izgradnji panoramske Gold gondole Zlatibor u četvrtak, 21. septembra 2017. godine u 12 časova na Zlatiboru na vrhu Tornika, gornja stanica žičare.
Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, u prisustvu velikog broja građana Zlatiborskog okruga, simbolično će otpočeti gradnju, nalivanjem prvog betona. Uz trubače i osveženje koje su pripremili domaćini, prisutni će se upoznati sa daljim planovima na izgradnji najduže panoramske gondole na svetu i potencijalima buduće turističke atrakcije.
Panoramska žičara iz podnožja Tornika u četvrtak će besplatno prevoziti goste do lokacije radova.
Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera. Gold Gondola Zlatibor je najznačajniji turistički projekat opštine Čajetina, vredan 13 miliona evra.
Radovi na izgradnji Gold gondole povereni su Građevinskom preduzeću “Jedinstvo”.
Deo radova na izgradnji Gold gondola Zlatibor započet je u februaru ove godine na dve narodne mobe kojima se odazvalo više hiljada građana Zlatiborskog okruga i turista, u znak protesta protiv sporosti državnih organa u izdavanju potrebnih dozvola.
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je u julu ove godine građevinsku dozvolu Opštini Čajetina za prvu fazu izgradnje žičare, čime su se stekli uslovi za zvaničan početak radova.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone