Gold gondola Zlatibor na Sarajevskom festival turizma

    19.10.2017.
sajam Sa atmosfera

Sarajevski festival turizma koji je u toku i traje do  21. oktobra u Centru Skenderija, okupio je 75 izlagača iz šest država.

Svečano otvaranje Festivala turizma u Sarajevu  upriličeno je u sredu 18.oktobra u Domu mladih u centru grada a tim povodom predstavnici Turističke organizacije Zlatibora i JP Gold gondola prisustvovali su i prijemu kod gradonačelnika Sarajeva kada su imali priliku da pogledaju umetničke postavke u Vijećnici.

sajam Sa 01
Jedan od važnih projekata za Sarajevo  koji se razvija u turističkom smislu je i obnavljanje Trebevićke žičare-gondole koja bi ponovo trebala da bude u funkciji od ove godine. Taj vid transporta posetilaca i gradjana bio je na izletištu Trebević aktuelan još od 1959. godine za razliku od Zlatibora koji tek pristupa izgradnji žičare.

Da podsetimo, gondola na Zlatiboru će biti duga devet kilometara i vazdušnim putem će povezati centar Zlatibora sa ski centrom Tornik. Izgradnju, čija vrednost je 13 miliona evra, u potpunosti finansira Opština Čajetina.

Nova Trebevička žičara, poput zlatiborske ima deset mesta po kabini i putnike će prevoziti u kružnoj turi od grada do Trebevića koja će trajati oko 15 minuta.
Predstavnici TO Zlatibor i JP Gold gondola izrazili su tokom sajma u Sarajevu nadu da će ta minifestacija podstaći razmenu iskustava i biti na obostranu korist.

Organizator sarajevskog sajma  je Centar Skenderija u saradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Sarajevski festival turizma proširena je manifestacija Međunarodnog sajma turizma i turističke berze koji Centar Skenderija održava od 1970. godine. Takođe, i ove godine kao i proteklih pet deo sajma će biti Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i keteringa.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone