Ispoštovani visoki standardi Pome i dinamika radova

    13.12.2017.
gg6_1913x1080

Radovi na izgradnji Gold gondole Zlatibor teku planiranom dinamikom i u skladu su sa visokim standardima proizvođača opreme, POME. Ovo je konstantovano na zajedničkom sastanku, na kome su prisustvolvali predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, direktor JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić predstavnici MPP Jedinstvo, Amige, Hidromontaže i članovi nadzora, članovi konzorcijuma sa kojim je Opština Čajetina potpisala Ugovor. Sastanak je održan u petak 08. decembra i tom prilikom dofinisana je dinamika radova za naredni period.

Završna stanica na Torniku Gold gondole Zlatibor nakon 45 dana intenzivnog rada dobija svoj konačan oblik i ulazi u završnu fazu radova.  Radovi na izgradnji završne stanice G4 koji su usled vremenskih uslova prekinuti 25. novembra, pri kraju su. Finalni radovi biće prenešeni  2018. godinu, dok  estetski radovi  koji će ovoj planinskoj lepotici doprineti da zasija u punom sjaju biće kompletirani pred otvaranje.  Kontinuirana podrška proizvođača opreme nastaviće se 15. januara kada će eksperti iz Pome ponovo obići gradilište i opremu, koja je propisno skladištena u Braneškom polju.

U 2017  počeli su radovi na priključivanju najduže panoramske žičare na svetu na distributivni sistem električne energije. Do sada je je iskopano  2.470 m rova i u njega je položen odgovarajući kabl. Radovi se trenutno ne izvode, a čim se stvore odgovarajući uslovi radovi će biti nastavljani. Da se radovi izvode na visokom profesionalnom nivou potvrđuje i nalaz Republičke inspekcije koja nije imala zamerke na sam postupak rada.

Na sastanku je zeno da su radovi za 2017. završeni i da će se nastaviti u narednoj godini kada vremenski uslovi to dozvole. Umeđuvremenu će se nastaviti sa prikupljanjem dokumentacije i intenzivnim planiranjem sledećih faza.

gg4_1913x1080 gg6_1913x1080

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone