Ako neće Užice, hoće Tuzla

    15.12.2017.
IKA_3700

Pre nešto više od godinu dana na Zlatiboru je održana konferencija  na temu budućnosti aerodroma Ponikve. Gradske vlasti iz Užica za tih godinu dana najavljivali su potencijalne partnere iz Saudijske Arabije i KIne, a jedino što se za to vreme na aerodromu promenilo su direktori. Turističke organizacije Zlatibor i Tuzla to vreme koriste da pripreme zajedničke projekte koji bi povezali tuzlanski aerodrom sa zlatiborskim ugostiteljima i spremaju se za zajednički nastup na inostranim tržištima u cilju što boljeg promovisanja.

Koliko su Tuzlaci ozbiljni u svojim namerama vezanim za aerodrom govori nam činjenica da su krajem septembra počeli sa radovima na proširenju putničkog terminala. Ukupan kapacitet aerodroma na godišnjem nivou biće 700.000 putnika. Prednost ovog projekta je udaljenost Zlatibora I Tuzle koji iznosi 180km I koji se može preći za 3 sata u odnosu na udaljenost Zlatibora od Beograda za koje je potrebno putovanje od 4 sata.  

Moramo istaći da se zlatiborska turistička privreda u poslednje vreme sve više predstvalja na inostranim tržištima kao što su: Mađarska, Makedonija, Rumunija i BiH. Zlatiborska turistička ponuda primamljiva je turistima zbog svog bogatog sadržaja među kojima je Dino park, Avantura park ali gondola čiji je početak rada najavljen za sledeću gondola.

Ceo tekst pročitajte na linku >> http://bit.ly/2o99AWy

DSC_1735 IKA_3700 голд-гондола-5

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone