Predstavnici opštine Čajetina u radnoj poseti Ruskoj Federaciji

    13.03.2018.
moskvasvi

Delegacija opštine Čajetina, na čelu sa predsednikom opštine Milanom Stamatovićem boravi u radnoj poseti Ruskoj Federaciji. Rukovodstvo opštine Čajetina u ponedeljak 12. marta sastalo se u rezidenciji oblasti Kaluga u Moskvi sa gubernatorom Kaluge Anatolijem Altamonovim, zamenikom gubernatora Vladimirom Potemkinim, direktorom aerodroma u Kalugi Salvatom Kutusevim, ministrom kulture i turizma u oblasti Kaluga Pavelom Suslovim.

Teme sastanka odnosile su se na razvijanje uzajamne saradnje u oblasti turizma, potencijalni dolazak dece iz Kaluge na sportske kampove tokom leta, zatim razmenu studenata, a bilo je reči i o mogućnostima bratimljenja opštine Čajetina sa nekim gradom u Kaluškoj oblasti.

Drugog dana boravka delegacije čajetinske opštine  u prestonici Ruske Federacije, Zlatibor će predstaviti svoju turističku ponudu na 25. Moskovskom „MITT“ sajmu koji se otvara danas i traje do 15. marta 2018. godine. Predstavnici Turističke organizacije Zlatibor, zajedno sa predstavnicima opštine Čajetina i JP „Gold gondola Zlatibor“ nastupaju u okviru štada Turističke organizacije Srbije.

Posetioci, brojni poslovni partneri i predstavnici medija Rusije imaće priliku da se upoznaju sa bogatstvom i raznovrsnošću celokupne turističke ponude Zlatibora – pre svega sa prirodnim bogatstvima, kulturno-istorijskim nasleđem, kao i sa smeštajnim i sportskim kapacitetima i ostalim sadržajima i atrakcijama kojima planina raspolaže. Sastanci predstavnika Turističke organizacije Zlatibor i opštine Čajetina biće prilika da se turistički poslenici Rusije detaljno upoznaju sa aktuelnim i budućim cenama pansionskih i vanpansionih usluga na Zlatiboru, aktivnostima i atrakcijama planine, kapacitetima za kongresni i sportski turizam, kao i sa adrenalinskim i avanturističkim sadržajima i ponudom planine za provođenje aktivnog odmora.

Organizovana studijska poseta ruskih medija Zlatiboru, koja je dogovorena na prošlogodišnjem moskovskom sajmu turizma realizovana je prošle godine, kada su predstavnici televizijskih kuća i turoperatori iz Rusije uživali u poseti Zlatiboru,a reportaže i emisije o najposećenijoj srpskoj planini našle su se na najgledanijim televizijama Rusije. Studijska poseta planira se i ove godine, o čemu će se predstavnici Zlatibora sa poslovnim partnerima dogovoriti na ovogodišnjem sajmu u Moskvi.

Promocija Zlatibora na ruskom tržištu rezultirala je povećanjem broja ruskih turista, i tokom protekle godine nekoliko većih organizovanih grupa iz ove evro-azijske zemlje boravilo je na „zlatnoj planini“.

moskva1 moskvapoklon

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone