Srbiji prvo mesto na sajmu u Moskvi

    20.03.2018.
award

Zajedničkim angažovanjem svih učesnika na štandu TOS-a (TO Begroad, TO, Zlatibor, TO Vojvodina, TO Niš, TO Čačak, Atomska banja, Lukovska i Prolom banja i pojedine turističke agencije), TOS je dobitnik nagrade za najbolje predstavljanje jedne zemlje na ovom sajmu.  Sajam MITT ostaje ključni industrijski forum za turističke profesionalce, što dodatno daje važnost činjenici da se nagrada odnosi na ocenu celokupnog nastupa izlagača, organizaciju štanda, predstavljanje turističkih proizvoda i marketinški pristup i dodeljuje se za sve segmente nastupa, navodi se u saopštenju TOS-a.

Moskovski sajam je rangiran među prvih pet sajmova turizma na svetu, jer u samo tri dana izlaže preko 1600 kompanija, pa je samim tim ovaj sajam značajan kada su poslovni susreti u pitanju. Značajan je i zbog toga što se na ovom sajmu predstavljaju novi turistički proizvodi koji će biti aktuelni na destinacijama u tekućoj godini. Na prvom mestu tu su city break destinacije, ali i svi drugi vidovi turizma (banjski, planinski i sl.).  

Na ovogodišnjem predstavljanju  turističke ponude poseban akcenat stavljen je na promociju zdravstvenog turizma Srbije, što pokazuje kolika zainteresovanost vlada na ruskom tržištu o ovom segmentu.  U aprilu 2018. godine, očekuje se studijska poseta velikog broja turoperatera sa ruskog tržišta koji će obići najjače destinacije u ponudi zdravstvenog turizma Srbije.

U sklopu predstavljanja turističke privrede i turističkih organizacija iz naše zemlje održani su brojni sastanci, i razgovori sa najtiražnijim medijima kao što su Omsomoljskaja pravda, National geographic, itd.

Sa više od 1.800 kompanija učesnica i preko 190 destinacija, sajam MITT Moskva je ključno mesto za poslovne sastanke u turističkoj industriji, koji omogućava izlagačima da povećaju svest o svojoj destinaciji, steknu pravi osećaj za rusko putničko tržište i značajno povećaju tražnju za turističkom ponudom, poručuju iz TOS-a. Sajam prosečno beleži posetu od oko 25.000 profesionalaca iz oblasti putovanja, turoperatera, turističkih agencija i drugih kompanija uključenih u turističku industriju.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2017. godini u Srbiji je boravilo nešto manje od 50.000 turista iz Rusije, koji su ostvarili više od 150.000 noćenja, što predstavlja rast od 15% u odnosu na 2016. godinu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone