Počele pripreme za gradnju prve faze gondole na Zlatiboru, sredinom aprila temelji početne stanice

    27.03.2018.
dav

Na padinama Obudojevice u turističkom naselju Zlatibora danas su počeli pripremni radovi na gradnji prve faze panoramske gondole koja će, kažu u opštini Čajetina, u slučaju da ubrzo budu dobijene sve dozvole, početi sa radom ove godine.

gg3

 

 

 

Posao za koji je 27. februara dobijena građevinska dozvola, za sada podrazumeva uređenje terena, ograđivanje lokacije i postavljanje kontejnera za kancelarijski i magacinski prostor, dok su prvi betonski radovi na podizanju početne stanice buduće turističke atrakcije planirani za polovinu aprila.

dav

 

Prva faza na podizanju gondole zapravo je jedna od pet planiranih, a ona koja je trebalo biti poslednja, peta, završena je zimus pošto je samo za nju postojala građevinska dozvola.

 

Početna stanica, kaže direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić, slična je krajnjoj koja je već izgrađena na vrhu Tornik. Ona je izrazila nadu da će uskoro biti rešena imovinska pitanja na trasi druge, treće i četvrte faze, što će otkloniti i poslednju prepreku da se realizuje odavano planirana investicija.

 
 
Sa svojih 8.866 metara zlatiborska gondola će biti najduža na svetu, a ovaj projekat vredan 13 miliona evra finansira se iz budžeta opštine Čajetina.
 
 

Bojana Božanić

Izvor: blic.rs
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone