Bog nije žalio kada je Zlatibor kitio

    16.04.2018.
2

Čajetina – Zlatibor ne čini samo Kraljev trg već i sva zlatiborska sela, od Sirogojna i Muzeja na otvorenom „Staro selo”, Stopića pećine, Rožanstva i Trnave,

arsen

Gostilja sa svojim vodopadom, Ljubišom sa ribnjacima i svojom čuvenom pastrmkom i Mačkat sa pršutom i šljivovicom, kaže zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić.

Prema njegovim rečima pored prirodnih bogastava ove planine, radi se i na novim sadržajima, neke od njih finansira opština a neke privatni investitori.

„Pre svega to su Avantura park i Dino park koji su otvoreni pre godinu dana i koji su zaista upotpunili turističku ponudu. Grade se pešačke, biciklističke i planinarske staze. Radi se na izgradnji teretana na otvorenom, igrališta za decu i raznih zabavnih parkova sa ljuljaškama, klackalicama i tobogonima ali paralelno sa tim radimo i sa uređenjem lokaliteta u okruženju”, navodi Đurić.

On dodaje da je ove godine u planu još jedna novi lokalitet, uređenje Preras u Dobroselici.

„Na Zlatiboru možete provesti deset do 15 dana, a da svaki dan obiđete drugo mesto koje svakako ima svoje čari i lepotu. Gosti koje provode mesta na tim lokalitetima su zadovoljni, a to potvrđuje i podatak da se vraćaju i da iz godine u godinu imamo trend rasta turista”, navodi drugi čovek opštine.
Zlatiboru ne manjkaju ni sportski sadržaji, što ovu planinu čini jednom od najposećenijih kada su pripremama sportista u pitanju.

„Mnoge sportske ekipe dolaze, kako iz Srbije tako i iz čitave Evrope i sveta. Imamo čak osam fudbalskih terena, a opština Čajetina je finansirala kupovinu sportske hale na Zlatiboru. Ove godine bi trebalo da se završi realizacija tog ugovora i na taj način ćemo imati uslove za pripremu većeg broja klubova kako košarkaških tako i rukometnih”, kaže Đurić.

Na teritoriji Zlatibora ne postoji ni jedno selo koje nema neku kulturnu manifestaciju.

„Novina je Kulturni centar gde će pored sale za pozorišne predstave i bioskopa, biti i sala za izložbe slika i biblioteka, kao i dve multifukcionalne sale. Ovo je objekat koji je nedostajao ovakvoj opštini, kako bi i u zimskom periodu mogli da pripređujemo kulturne događaje”, ističe Đurić.

Za predstojeći praznik, 1. maj, zamenik predsednika opštine, očekuje veliku posetu i pune kapacitete, što dosadašnje rezervacije i pokazuju. Svi turisti će tada moći uživati na koncertu koji će biti organizovan na Kraljevom trgu .

Glas zapadne Srbije

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone