Zašto je Zlatibor toliko zanimljiv ljubiteljima prirode i turistima

    20.04.2018.
IMG_0132

Zlatibor i prirodne lepote ovih predela, do sada su na ovu planinu dovele na stotine hiljada ljubitelja prirode, ali i brojni sadržaji koje je Zlatibor dobio uz pomoć lokalne samouprave.

Pored gondole sa koje će se pružati fascinantan pogled na zlatiborske padine, na ovom turističkom centru planirane su i nove investicije.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, za Glas zapadne Srbije istakao je da će lokalna samouprava finansijski podržati sve projekte kako bi se upotpunila turstička ponuda Zlatibora.

„Priroda je Zlatiboru dala mogućnost da se širi bez velikih ograničenja. Pored sadržaja koji postoje, trudićemo se da ih još više obogatimo. U budućem periodu radićemo na istražnim bušotinama za geotermalnu vodu čime bi postavili dobru osnovu za otvaranje akva parka, ali i omogućili uštedu energije i doprineli zaštiti životne sredine. Cilj nam je da opština Čajetina postane prva ekološka opština u Srbiji, i na tom proglašenju radimo”, izjavio je Stamatović.

Prema njegovim rečima, bušotine geotermalne vode bi na Zlatibor dovele i nove investitore, a krajnji cilj jeste povećanje broja turista.

„Sadašnju brojku od 250 – 300 hiljada turista želimo da podignemo na milion, što bi bio iskorak van granica Srbije i značilo bi pozicioniranje Zlatibora na svetskoj turističkoj mapi”, naglasio je Stamatović.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone