Sve lepote Zlatibora videće se iz Gondole

    02.06.2018.
bojana bozanic, direktorka gold gondole, fotogzs

Direktorka JP „Gold Gondola” Bojana Božanić gostujući u Žikinoj Šarenici najavila je trinaesti seoski višeboj u Jablanici koji je počeo potpaljivanjem katranice, dodajući da su nekada ljudi u ovom kraju živeli od prodaje katrana i luča. 

„Mislim da je ovo jedna divna manifetacija i da turisti vole da dođu kako bi videli stare seoske discipline kao što su bacanje kamena sa ramena, skok u vis i dalj, prevlačenje ruku, puzanje uz banderu, struganje dubećom testerom kao i klatarom, trka konja, vuča trupaca jednopregom i dvopregom i glavna disciplina prevlačenje trupaca volovima. Takmičenje počinje sutra”, rekla je Božanić.

Što se tiče zlatiborske Gondole, ona je u punom jeku izgradnje.
„Urađena je početna i poslednja stanica, a Gold Gondola će biti u dužini od devet kilometara. Na leto krećemo sa stubovima, biće podignuto 36 do kraja godine” , navela je Božanić.

Zamenik predsednika Opštine Čajetina Arsen Đurić naveo je da lokalna samouprava radi na samom uređenju centra Zlatibora ali i lokaliteta u okruženju navodeći da će ove godine biti urađeno i dosta biciklističkih i pešačkih staza.

„Planiran je i park kod hotela Olimp i atletska staza kao i teretana na otvorenom. Pored toga radi se i Kulturni centar gde će deo, biliboteka i galerija, biti otvoren pre sezone, a pred jesen i sala za pozorišne predstave i bioskopske projekcije, gde će se od sledeće godine održavati i Festival sportskog filma”, rekao je Đurić gostujući u Žikinoj Šarenici.

Izvor: Glas zapadne Srbije

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone