PROJEKAT OD NACIONALNOG ZNAČAJA: Već 2019. se vozimo zlatiborskom gondolom

    12.06.2018.
unnamed

Nadam se da ćemo već sledeće godine moći da se vozimo gondolom na Zlatiboru. Da nije bilo političkih saplitanja i izostanka podrške od dela državnih institucija, Zlatibor je već mogao da ostvari ovaj projekat od nacionalnog značaja. Ipak, ostavljamo sve probleme iza sebe i završavamo gondolu koja će dovesti rekordan broj turista.

Ovo poručuje Bojana Božanić, direktor JP Gold gondola Zlatibor i otkriva dokle se stiglo sa radovima na najvećoj investiciji opštine Čajetina.

– Završeni su radovi na početnoj stanici, a početkom jula je na redu povezivanje struje, a zatim i radovi na postavljanju stubova. Za to ćemo dobiti dozvolu kroz sedam do deset dana. Svih 36 stubova do vrha Tornika i međustanica bi trebalo da budu završeni do kraja godine – najavljuje Božanić.

Naša sagovornica navodi da je opština Čajetina veoma zadovoljna izvođačima radova, a da je odstupanje nastalo zbog političkih problema, odnosno nedobijanja građevinskih dozvola.

– Ukupna vrednost radova je tri miliona evra, dok je sama oprema plaćena deset miliona evra. Nema dileme da će gondola privući veliki broj gostiju. Naš cilj je da u narednih sedam do deset godina taj broj podignemo sa sadašnjih 320.000 na milion gostiju. Gondola inicira i druge projekte. Mnogi investitori su već kupili lokacije i grade u blizini gondole. Tu će biti i dodatnih sadržaja.

Takođe, urediće se prostor oko Ribničkog jezera, koji će postati novi turistički centar, napraviće se akva-park, kao i nove staze na Torniku, jer sa gondolom Zlatibor postaje ne samo vikend skijaška destinacija, već pravi zimski centar – objašnjava Božanić.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone