Viteštvo i dalje živi

    25.06.2018.
vitezsvi_0

Na Zlatiboru dodeljena priznanja Vitez Srbije

Dodelom priznanja Vidovdaski vitez na Zlatiboru, započele su Vidovdanske kulturne svečanosti,koje se deseti,jubilarni put,održavaju pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.
Pozdravljajući ovogodišnje dobitnike priznanja predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović,ponosan sam na sve dobitnike priznanja ,koji su poneli titulu viteza ,siguran sam da će i ovogodišnji laureati s ponosom nositi ovu tiulu i kroz svoj budući rad nastaviti da neguju viteške vrednosti.

Arno

 

 

Vitezovi su za mene Srbi koji žive u enklavama na Kosovu i Metohiji, koji nažalost često žive kao u srednjem veku, bez struje, vode, slobode i sigurnosti. Viteštvo nije samo muška osobina. Za mene su viteškinje majke koje na Kosovu i Metohiji rađaju decu i odgajaju ih u duhu svetosavlja, ne znajući šta im donosi sutra. Ovo priznanje posvećujem svim donatorima, a njih je dvanaest hiljada, ja sam samo jedan od njih – rekao je Arno Gujon primajući priznanje Vitez dobročinstva.

 

 

 

 

 

 

Stankovic 

 

 

Viteštvo me je pratilo kroz celu sportsku karijeru, hvala što ste ga prepoznali, izjavio je Vitez srpskog sporta Dejan Stanković. Očuvati kult porodice u ovim brzim vremenima, naučiti nekog fer pleju, baviti se humanitarnim radom i ostati pošten, to je za mene biti vitez

 

 

 

 

 

 

 

Pesikan

 

 

Odgovornost i istrajnost,sposobnost da se izdrži i da se ne odustane i ne posustane – to je viteštvo, istakla je Vitez srpske književnosti prof.dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

muzika

muzika1

 

 

Viteškinje srpske muzike prof. dr Gordana Karan i dr. umetnosti, dirigent Dragana V. Jovanović zahvaljujući se na dodeljenom priznanju istakle su da povratak pravim vrednostima i očuvanje naše bogate tradicije treba da budu u prvom planu u predstojećem periodu.

 

 

 

 

 

 

 

Nakicenovic

 

 

Veliki grad je možda daleko od ove male sredine,ali su zvezde noćas ovede najbliže – kaže Vitez srpskog slikarstva Marina Nakićenović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krivokapic

 

 

 

Primajući priznanje Vitez srpske medicine, akademik prof. dr Zoran Krivokapić rekao je da se još kao dete divio vitezovima.- Oni su uvek bili prvi u svemu. Danas, ako sam kao lekar primio bilo koju osobinu vitezova srpskih, ja sam srećan i zadovoljan.

 

 

 

 

 

 

 

Bohor

 

 

-Uspešno poslovati u Srbiji za mene je to viteštvo,- istakao je u svom obraćanju Vitez srpske privrede Mišo Radovanović , vlasnik preduzeća Bohor iz Užica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaketa Vitez srpske glume Svetlani Bojković biće naknadno uručena.

Ovogodišnji laureati priznanja su dobili kao najistaknutiji pripadnici svojih profesija, koji zahvaljujući svojim doostignućima, godinama unazad, daju viteške doprinose oblastima kojima se bave.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone