Gold gondolu grade najbolji – POMA

    23.07.2018.
poma1

Posle radova u velikom broju evropskh, azijskih, afričkih zemalja, u državama severne i južne Amerike, u Australiji i na Novom Zelandu, inženjeri francuske kompanije POMA grade žičaru i u Srbiji – Gold gondola Zlatibor, dugu devet kilometara.

POMA je već 80 godina svetski lider u prevozu robe i ljudi žičarama, a u njenim podružnicama na pet kontinenata zaposleno je oko 900 inženjera i montera, od kojih dve trećine u Francuskoj.

Za ovih osam decenija POMA je izgradila više od 8.000 instalacija u oko 80 zemalja. Nedavno je u Santo Domingu pušten u rad prvi gradski gondolski lift na Karibima, čime je POMA potvrdila lidersku poziciju u gradskom saobraćaju u Latinskoj Americi. Potpisan je i ugovor za izgradnju žičare u Japanu, a inženjeri koji rade na Zlatiboru prethodno su završili posao u Rusiji.

Francuska podružnica kompanije POMA nalazi se u regionu Rhone-Alpes, odakle je i počela s radom pre osam decenija.

Tokom godina, kompanija se razvijala i osnivala specijalizovane firme. Danas je COMAG specijalizovana za instalaciju i održavanje žičara, SACMI radi mehaničko zavarivanje komponenti žičare i montažu. Osim toga, SACMI radi i elemente za montiranje žičara. Širom sveta poznata je i SEMER, koja je specijalizovana za elektrotehniku i proizvodnju industrijskih automatizovanih sistema. SIGMA dizajnira i proizvodi kabine.

Ovog juna POMA je na Evropskoj izložbi mobilnosti u Parizu predstavila važnost kablova kao rešenje za urbanu mobilnost i javni transport koji je u skladu sa ekološkim standardima, jer žičare ne zagađuju okolinu.

pomapoma3

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone