Turisti i meštani uživaće u gondoli

    31.07.2018.
hotel zelenkada

Početak turističke sezone u hotelu Zelenkada na Zlatiboru je s obzirom na loše vremenske uslove, bio zadovoljavajući. Ovde očekuju da će nastavak sezone biti još bolji.

Pored sportskih ekipa koje su redovni gosti u letnjoj sezoni, ove godine po treći put u ovaj hotel dolaze turisti iz Češke, a očekuju i veći broj individualnih posetilaca, koji će svoj odmor na moru zameniti uživanjem na planini. Pored toga što u sklopu hotela imaju bilijar salu i frizersko-kozmetički salon, gostima Zelenkade je na raspolaganju i bazen na otvorenom koji se nalazi u blizini hotela, kao i posete Dino parku u kome podjednako uživaju i odrasli i deca.

Prema mišljenju zaposlenih u ovom hotelu, goste na Zlatibor privlači to što je, s jedna strane to planina koja turistima nudi mir i tišinu, a sa druge strane svi željni provoda mogu da nađu neki vid zabave. Svakako, kažu da su tu i dobar zalogaj kao i čist i svež vazduh, kao i veliki broj turističkih atrakcija u okolini koje se mogu obići. Kao primer navode Stopića pečinu, Vodopad u Gostilju, muzej Staro selo u Sirogojnu, Drvengrad, Šargansku osmicu, ski centar Tornik, izlet do meandara reke Uvac i mnoge druge.

Iz razloga što je Zlatibor idealna planina za pripreme sportista, smatraju da bi trebalo pored postojećih, napraviti dodatne sportske terene, urediti još pešačkih i biciklističkih staza. Kažu, možda još zabavnih parkova. Veruju da će, kao i svaki novi sadržaj, pa tako i izgradnja gondole, svakako pozitivno da utiče na povećanje broja turista koji će svoj odmor provoditi na Zlatiboru. Smatraju da će gondola biti značajan deo turističke ponude Zlatibora, u kojoj će turisti i meštani uživati.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone