Hills Up Music Festival

    07.08.2018.
Capture

9 |10|11 AVGUST  | TIĆ POLJE | ZLATIBOR

www.hillsup.org

Jubilarni, peti po redu Hills Up festival i ove godine donosi najbolja imena i na svojevrstan način obeležava jednu epohu na Zlatiboru uz najavu velikih izmena za narednu godinu.

I ove godine tri dana, na dve bine sa novim datumom. Sigurno je da će vrelinu avgustovskih večeri uz mnogo piva začiniti i velikani domaće rok scene u vidu Riblje Čorbe, Kerbera, Partibrejkersa pre svega dok će u okviru ŠUMA stage-a nastupiti velikani ali i mladi talenti sa domaće DJ scene kao što su Ilija Đoković, Andrew Meller, Tebra, Peter Portman, Mene i još mnogi drugi. Oni će svoj zvuk predstaviti publici među zlatiborskim borovima i potruditi se da dočekamo zlatiborska svitanja uz dobre bitove.

MAIN STAGE

Prvo veče otvara beogradski bend Amnezija koji priprema i promociju svog prvog albuma pa će HillsUp biti idealna prilika da publici predstave svoj desetogodišnji rad. Nakon njih, velikani koje na žalost imamo sve manje priliku da vidimo i srećni smo što će upravo jedna takva da uživamo uz Lutku sa naslovne strane i Riblju Čorbi biti na HillsUP festivalu.

Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na ovaj ili onaj način traje preko dvadeset i pet godina, kao nesvakidašnji primer povezanosti umetnika i verne publike mimo svih trendova. Nikola Vranjković najavljuje: „Sviraćemo pesme sa novog albuma, pesme koje sam pravio u Block Out-u, kao i selekciju sa ‘Za ovde…’ i ‘Bremplova’ a slušamo ga odmah nakon nastupa Riblje Čorbe.

Nakon podsećanja na repertoar Block Out-a uživaćemo u naslovima albuma prvenca užičkog sastava Hadži Prodane Duše a odmah zatim dolazi nam E PLAY sa starim hitovima iz karijere duge 20 godina koju zaokružuju petim studijskim albumom Sloboda sa kojih ćemo i većinu numera imati priliku da čujemo upravo na kraju prve večeri HillsUp festivala, u okviru Main stage-a.

Drugo veče na Main-u donosi novu nadu domaće scene, pravo iz Beograda, u svojstvu pobednika Bunt Rok festivala dolaze Viva Vops uz kombinaciju repa, panka, roka, metala i popa u svojim numerama. Kažu da mogu da nas zabave, mogu da nas slude, mogu da nas uspavaju ali i da nas bude i ovo će biti jedna od retkih prilika da čujemo Caneta i Partibrejkerse ove godine, upravo na HillsUp-u nakon uvoda mladih nada iz Viva Vopsa.

Još se nije slegla euforija od prošlogodišnjeg nastupa Mortal Kombata a momke već vraćamo da još jednom uzdrmaju planinu a ovog puta očekujemo da pomognete Krikiju i donesete ga sa šanka sa dva piva u ruci, jedno za njega a drugo za Shamsa 69 iz punkrock-turbofolk atrakcije Brkovi koji nam po prvi put na Zlatibor stižu pravo iz Zagreba uz hitove sa novog albuma ali i brojnim hitovima sa prethodnih koje obožavamo i po kojima su postali popularni.

Večno mladi rokeri iz Užica, bend Živa Vatra će napraviti lep uvod za neke numere uz koje smo odsrastali, uz koje još uvek odrastamo i mi i neki novi klinci a čarobnjak Gale i ekipa iz Kerbera će definitivno raširiti ljubav širom Tić polja i okoline kroz svoje melodije. Nakon njih, sasvim zasluženi povratak na Zlatibor jer ne možemo bez panka i ne možemo bez Goblina da zamislimo HillsUp pa ih tako slušamo poslednje festivalske večeri koju uz latino ritmove privodi kraju večiti šarmer Đura uz podršku svojim mornara.

ŠUMA STAGE

Prvo veče predstaviće vam se DJevi/Producenti labela Ritual Records, koji će u šumu doneti jako neobičan spoj house i ethno muzike iliti ethnorganic house, kao i dosta ritmičnog afro housea. Veliki akcenat stavljaju pored muzike na dekoraciju i vizualni doživljaj, što nas je nateralo da ove godine dosta poradimo na sređivanju stagea, kako bismo vam omogućili da njihovu muziku osetite i doživite svim svojim čulima.

Stage otvaraju Tinik i Calavera Manya svojim b2b setom. Nakon njihovog seta na stage će se popeti dama koja svojim specifičnim zvukom i stilom nikoga neće ostaviti ravnodušnim – Aleksandra Duende. Nakon njenog seta na stage će izaći Tebra koji posle EP-a Suton postaje jako zapažen na svetskoj i domaćoj sceni, njegovi setovi su karakterističani po ethnic (ethno) zvuku.

Nakon Tebre predstaviće nam se Rudhaman koji je nakon veoma dobrog predstavljanja u Beat talentima dobio mnogo dobrih nastupa i pažnje u prestoničkim barovima i klubovima. Njegov zvuk predstavlja neobičan spoj deep, soulful, techno i afro housea. Rudhaman će stage prepustiti mladom kolegi iz Beat talenata Teo Trunk-u, koji postaje sve zapaženiji na domaćoj sceni. Nakon odrađenih nekoliko dobrih setova zagrevanja i setova zatvaranja na velikim žurkama, postao je miljenik publike.

Drugo veče otvoriće M.U.T.O.R koji je rezident DJ organizacije Beat. Miksetu će prepustiti lelú-u, iza koga se krije mladi i talentovani producent iz Beograda, koji je u kratkom vremenu svojim prepoznatljivim stilom došao do izražaja na Lo-Fi House sceni. Nakon njega na stageu će se naći još jedna mlada DJ dama. Dee je karijeru započela 2008. godine puštajući house, a kasnije je počela da koketira i dub-tech i tehno zvucima. Mene nas je prošle godine oduševio svojim setom, koji je 80% činila njegova produkcija, odnosno njegove trake i remixi. Ne sumnjamo da će odlično zabaviti publiku u šumi, ali i dobro nas spremiti za set jednog od najpopularnijih producenta u zemlji Andrew Meller-a.

Andrew Meller  je za jako kratko vreme postao veoma poznat. Svemu tome doprinelo je izdanje njegovog remixa za pesmu Underworld – Born Slippy. Ovu traku podražala su i vrtela mnoga svetska poznata imena kao što su Carl Cox, Nicole Moudaber i Paco Osuna. Stvorivši fuziju energije i emocije, Peter Portman je potvrdio, još u ranom dobu, da može stajati čvrsto na zemlji, ali ipak posedovati i takmičarski duh. Vrteći smelo on uvek iznenađuje publiku na podijumu i istovremeno ih čini zadovoljnim zahvaljujući pažljivom odabiru haus i tehno muzike koja objedinjuje svetsku kulturu kroz nezaboravni zvuk i melodiju.

Treće veče otvoriće Lena Glish, rezident našeg Šuma stagea. Pokušava da se žanrovski ne ograničava, ali se najviše pronalazi u tech i deep house-u. Lena će stage ustupiti momcima koji nastupaju pod aliasom PARAGON. Karakteriše ih uvek pozitivna energija i sjajan kontakt sa publikom koju nikada ne ostavljaju ravnodušnom. Ovaj DJ dvojac jeste jedan spoj razlicitih muzickih emocija i energija kojima konstantno dopunjuju jedan drugog i kreiraju fuziju ritmova i melodija. Nikola Mihailović poznat je po specifičnoj muzičkoj fuziji house, progressive i techno zvuka umiksanih sa mnoštvom dodatnih elemenata, zbog čega pridobija sve veći broj iskrenih pratilaca. Do sada je delio mix pult sa velikim imenima svetske scene kao što su: Âme, Dixon, Solomun, Stephan Bodzin…

Ilija Đoković  je trenutno jedan od najperspektivnijih mladih producenata/DJ-eva u zemlji. U poslednjih nekoliko godina postao je miljenik publike, nastupa na raznim velikim žurkama i festivalima. Na zahtev publike ponovo se vraća na naš stage, nadamo se da nas ove godine očekuje još bolji set.

Mancha & Mark Panic počeli su svoju saradnju 2007. Njihova karijera je postala veoma zapažena zbog projekta pod nazivom Belgrade Afterhours u KPTM-u, koji je najposećeniji after party projekat u beogradu iz godine u godinu. Imaćete priliku da slušate najbolji after party, ali ovoga puta u Šumi, sigurno ćemo đuskati do 06h, dočekati izlazak sunca i posle toga zajedno otići na jednu dobru komplet lepinju!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone