Zvuci tamburice i melodije ravnice na završnom događaju „Zlatiborskog kulturnog leta“

    28.08.2018.
Tamburasi1-1
Tri tamburaške večeri na završnici vrlo sadržajnog “Zlatiborskog kulturnog leta“. Tamburaški orkestri od petka do nedelje na Kraljevom trgu ulepšali su poslednji avgustovski vikend na najposećenijoj planini Srbije. Ujedno i potvrdili da je program “Zlatiborskog kulturnog leta“ , čiji je ovo finalni događaj, bio veoma interesantan i zabavan te da su se Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina, kao organizatori i pokrovitelji, tokom celog letnjeg perioda izuzetno trudili da ponude ponešto za svakog gosta “zlatne planine“.Posle mnoštva ovde viđenih programa: nadmetanja Strongmena, Sabora trubača zapadne Srbije, “Hills up” festivala, Uličnih svirača,koncerata Lene Kovačević i „Pilota“, nastupa Filharmonije mladih i „Stupova“, koncerata niza estradnih zvezda poput Nikole Rokvića i Halida Bešlića, raznovrsnih predstava i nastupa folklornih društava, došao je red i za melodije ravnice, uvek drage i mile zvuke tamburice. U ova tri dana Kraljevim trgom se širio duh kafane i boema, varoške pesme i svirke za dušu, čemu su doprineli veliki majstori žice iz šest tamburaških orkestara koji su napravili pravi štimung za posetioce okupljene na Kraljevom trgu.
 Tamburasi3
U toku prve večeri publiku su svojim melodijama plenili virtuozi tamburaške bande „Orkus“ iz Novog Sada , dok je vokalna solistkinja Jadranka Gojić divnim glasom izvodila stare i uvek aktuelne numere, a pesmama „Ja te pesmom zovem“, „“Alaj mi je“, „Crne kose“ „Tamburaši moji“i drugim pobrala aplauze publike.Članovi orkestra „ Romansa“ svojim repertoarom „Dunave, moje more“, „Jesen u mom sokaku“, „Dajte vina, hoću lom“ u svežoj zlatiborskoj avgustovskoj noći zagrejali su i poveli publiku u „užičko kolo“ na kraju prve večeri. U drugoj večeri za dobre zvuke i vibracije najpre su bili zaduženi majstori ansambla „Velos“, što su sa lakoćom i izveli, pa okupljene na Kraljevom trgu u pola večeri predali šarmantnim, atraktivnim i nesvakidašnjim umetnicama ženskog tamburaškog ansambla „ La banda“, takođe iz Novog Sada. A treće i završno veče “Zlatiborskog kulturnog leta“ obeležiće dva orkestra: „Sremska banda“ iz Sremske Mitrovice i „Ad Libitum“ iz Novog Sada.U toku prve večeri publiku su svojim melodijama plenili virtuozi tamburaške bande „Orkus“ iz Novog Sada , dok je vokalna solistkinja Jadranka Gojić divnim glasom izvodila stare i uvek aktuelne numere, a pesmama „Ja te pesmom zovem“, „“Alaj mi je“, „Crne kose“ „Tamburaši moji“i drugim pobrala aplauze publike.Članovi orkestra „ Romansa“ svojim repertoarom „Dunave, moje more“, „Jesen u mom sokaku“, „Dajte vina, hoću lom“ u svežoj zlatiborskoj avgustovskoj noći zagrejali su i poveli publiku u „užičko kolo“ na kraju prve večeri. U drugoj večeri za dobre zvuke i vibracije najpre su bili zaduženi majstori ansambla „Velos“, što su sa lakoćom i izveli, pa okupljene na Kraljevom trgu u pola večeri predali šarmantnim, atraktivnim i nesvakidašnjim umetnicama ženskog tamburaškog ansambla „ La banda“, takođe iz Novog Sada. A treće i završno veče “Zlatiborskog kulturnog leta“ obeležiće dva orkestra: „Sremska banda“ iz Sremske Mitrovice i „Ad Libitum“ iz Novog Sada.
 
Nakon svega prikazanog i priređenog u okviru ovog “Zlatiborskog kultunog leta“ Turistička organizacija Zlatibor se zahvaljuje svim posetiocima na prisustvu dešavanjima i saradnicima na pomoći i podršci, uz obećanje da će i u budućnosti biti još dosta lepih trenutaka na najposećenijoj srpskoj planini u skladu sa sloganom i parolom: „Zlatibor – izbor za sve“. 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone