Čajetina obeležila Evropsku nedelju mobilnosti

    24.09.2018.
42231091_2156805274557348_864490660856594432_o

Organizovanom šetnjom dece, osnovaca, ali i ostalih zainteresovanih osoba opština Čajetina obeležila je Evropsku nedelju mobilnosti.

Nedelja mobilnosti
Cilj ove aktivnosti bio je povećati svest najmlađih o značaju korišćenja alternativnih vidova transporta, tj. fizičke aktivnosti kao zamene za automobile. Istaknut je značaj kreiranja pešačkih i biciklističkih staza kojima bi se stanovništvo ne samo podstaklo na fizičku aktivnost, već i na zdraviji način života, s obzirom na manju emisiju štetnih gasova iz automobila.

 

Šetnja je započela kod čajetinskog vrtića „Radost“, gde su osim mališana iz ove ustanove krenuli i članovi lokalnih sportskih kolektiva (Karate klub Rujno, Odbojkaški klub Zlatibor, FK Čajetina, Smučarski klub Zlatibor…), posle čega se pored oba čajetinska parka prošlo kroz centar, sve do osnovne škole, gde su se povorci priključili i učenici osnovne i srednje škole, a trasa je završena kod zgrade Opštine. U ovoj aktivnosti učestvovali su i čelnici lokalne samouprave.

U nastavku akcije „Naše ulice, naš izbor“, kojom se u opštini Čajetina obeležava Evropska nedelja mobilnosti, opštinski Savet za bezbednost saobraćaja dodelio je po dva bicikla odeljenjima OŠ „Dimitrije Tucović“ u Čajetini i na Zlatiboru.

www.zlatiborpress.rs

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone