Zip lajn u Ljubišu sarađuje s Gold gondolom

    11.10.2018.
IMG-ea8d8604ffd721b5c4fa11979eec31dc-V

Zip lajn u zlatiborskom selu Ljubiš, visok 130 m i dug 550 m najduži je u Srbiji i kao takav za šest meseci postao je jedna od najzanimljivijih avanturističko-turističkih atrakcija u zemlji. Vožnja, koja traje svega minut, tokom prolećne i lčetnje sezone privukla je goste Turističkog centra Zlatibor, udaljenog od Ljubiša 23 km.

Ovu turističku atrakciju posetili su i zaposleni u JP Gold gondola Zlatibor, označivši tako početak saradnje.

Direktor JP Gold gondola Zlatibor Bojana Božanić ističe značaj nove turističke ponude za razvoj turizma na ovoj planini.

-Zip lajn je novi sadržaj koji je oživeo selo Ljubiš. Posećenost ove izuzetne atrakcije je velika, a mnogo je novih ideja i sadržaja koje najavljuju za sledeću sezonu- kaže Bojana Božanić.

Miroslav Šaptović, vlasnik zip lajna, na ideju o otvaranju ovakve atrakcije došao je  prilikom posete Đurđevića Tari u Crnoj Gori. Nakon dobijanja saglasnosti opštine Čajetina, dozvola i testiranja, na prostoru koji je delom zakupio, a delom dobio od kuma maksimalno se posvetio projektu. U tome su mu pomogli članovi porodice i prijatelji koji danas s ponosom gledaju na ovaj adrenalinski sadržaj.

-Zadovoljni smo i očekujemo da ćemo iduće sezone imati još više posetilaca, što će doneti prihode i meštanima Ljubiša koji se uključuju u turističku ponudu. Nastojaćemo da promovišemo i iskoristimo sav prirodni potencijal koji imamo. Puno će nam značiti i saradnja sa JP “Gold gondola Zlatibor”. Naš zajednički cilj je da se Zlatibor razvije, a panormaska gondola će svakako da nas uvede u elitni turizam i izdvoji nas kao veoma privlačnu destinaciju- ističe Miroslav Šaptović.

Vlasnik zip lajna, kao i svi meštani Ljubiša, sa nestrpljenjem iščekuju da se provozaju najdužom gondolom na svetu.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone