Ko gradi zlatiborsku gondolu

    25.10.2018.
poma

Kompanija „Pomagalski“ sa sedištem u Grenoblu (Francuska) je renomirana firma koja radi na proizvodnji opreme za žičare i montira ih širom sveta. Samo trenutno rade širom Francuske, u Južnoj Koreji, Kini, (Projekti koje su nedavno završili su gondole u Santo Domingu, Boliviji, Alžiru). 

Neistinama o kompaniji „Pomagalski“ koje su, proteklih nekoliko dana, na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, iznosili najviši zvaničnici Vlade Republike Srbije i pojedini narodni poslanici, zatečeni su i šokirani menadžment kompanije i zaposleni koji rade na realizaciji projekta „Gold gondola“ na Zlatiboru.
Da podsetimo, na međunarodnom tenderu, u skladu sa zakonom, ova kompanija je odabrana kao proizvođač opreme za gondolu i izradu tehničke dokumentacije. Ugovor je potpisan, ostvarena je ušteda za budžet opštine Čajetina i projekat pokrenut.
Sva oprema skladištena je u skladu sa standardima i pravilima proizvođača. 
Jedini problemi koji su se javljali tokom realizacije projekta su imovinske prirode i to na delu trase gondole koja prelazi preko državne zemlje čiji status upravo resorno ministarstvo i državne institucije Republike Srbije ne žele i neće da reše. 

Kompanija „Poma“ je pokazala veliko strpljenje i poverenje prema opštini Čajetina tokom realizacije projekta. Mi to cenimo i, čak i u ime nerazumnih zvaničnika ove države, izvinjavamo se partnerima za izrečenu uvredu i klevetu, kao i nanetu štetu njihovom ugledu.
Kompanija „Pomagalski“ je, zvanično, na našu adresu i adresu celokupne srpske javnosti 

koja je, od strane najviših zvaničnika Republike Srbije, juče bombardovana neistinama, uputila dopis sa pratećom dokumentacijom o identitetu kompanije, poslovanju, bilansima za ovu i prethodnu godinu, odgovarajućim potvrdama iz banke i o solventnosti.
To su sledeći finansijski i pravni dokumenti:
–        finansijski izveštaj kompanije „Poma“ sa izveštajem revizora za 2017. godinu;
–        kopija upisa u registar iz Trgovinskog suda Grenobla kao dokaz o registraciji firme i njenoj aktivnosti i radu i danas;
–        sertifikat iz Privredne komore, iz novembra 2017
–        dva najnovija originalna pisma iz banaka kao najverodostojniji dokaz o solventnosti kompanije „Poma“;
O ovome skandalu već je obaveštena Ambasada Republike Francuske u Beogradu.
Projekat „Gold gondola“ se, bez obzira na opstrukcije, realizuje na najbolji mogući način i u narednih 10 dana očekuje se podizanje prvih stubova na trasi zlatiborske gondole.


DOKUMENTI

Bank letter SG

Bank reference letter

Company registration extract

Registration certificate 2017

Registration certificate 2018

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone