Završne pripreme za podizanje stubova četvrte faze

    01.11.2018.
t19-gondola

Radnici komanije „Amiga“ iz Kraljeva, uz nadzor stručnjaka iz francuske kompanije „Pomagalski“ obavljaju radove koji prethode postavljanju stubova  za „Gold gondolu Zlatibor“, čime je počela četvrta faza radova na ovom kapitalom objektu u koji je opština Čajetina uložila 13 miliona evra.

Direktor JP “Gold gondola” Zlatibor Bojana Božanić obišla je radove i razgovarala s radnicima koji postavljaju ankere i betoniraju temelje za stubove. Radnici su informisali Bojanu Božanić da će, kada se beton osuši, u narednih 10 do 15 dana postaviti stubove.

Time su demantovane brojne spekulacije koje su se ovih dana pojavile u javnosti u vezi sa francuskom kompanijom “Pomagalski”.

– Primedbe pojedinih zvaničnika Republike Srbije da je oprema zastarela, da „Pomagalski“ ne radi kako treba i da će da bankrotira nisu tačne i mi moramo da reagujemo na te neistine jer želimo da zaštitimo svoj i ugled svojih partnera iz Francuske. Oprema je nova, uskladištena je po najvišim standardima. Firma „Pomagalski“ učestvuje u svim poslovima u vezi sa zlatiborskom gondolom. Oni imaju razumevanje za sve probleme koji su nastali zbog kašnjenja dobijanja dozvola i zajedno sa opštinom Čajetina gube svoj novac jer gondola nije stavljena u funkciju, a mi moramo da se pravdamo za nešto što ne postoji – rekla je Bojana Božanić, nakon što je obišla radove.

Na terenu, s radnicima firme „Amiga“ ovih dana je i Andre Pincherelle, predstavnik firme „Pomagalski“, koji nadgleda radove.

-Ovo je veliki projekat koji će Zlatibiru dosta da donese. Mi smo do sada radili na više velikih projekata širom sveta, od Francuske do Kine, na svim kontinentima. Imamo veliko iskustvo, ali nam je ovaj posao najinteresantniji jer je reč o najdužoj panoramskoj gondoli na svetu, dugoj devet kilometara – kaže Andre Pincherelle.

Izgradnja gondole

  • Faza IV30%

Firma „Pomagalski“ dostavila je kompletnu finansijsku i pravnu dokumentaciju o svom poslovanju, počev od finansijskog izveštaja kompanije “Poma” sa izveštajem revizora za 2017. godinu, preko kopije upisa u registar iz Trgovinskog suda Grenobla kao dokaz o registraciji firme i njenoj aktivnosti i radu i danas, sertifikata iz Privredne komore, iz novembra 2017, do dva najnovija originalna pisma iz banaka kao najverodostojniji dokaz o solventnosti kompanije “Poma”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone