Sve je spremno za zimsku sezonu na Zlatiboru, fali samo sneg

    26.11.2018.
sneg_80

Čajetina – Zlatibor će i ove godine opravdati epitet najposećenije srpske destinacije, a turistička organizacija i ove sezone pripremila je bogat zabavni program na Kraljevom trgu.

„Koncerti počinju već 29. decembra kada će u sportskoj hali na Zlatiboru nastupiti Dino Merlin, 30. decembra Neverne bebe, dok će za Novu godinu publika uživati sa Draganom Mirković. Prodaja ulaznica za koncert Dina Merlina je u toku i sve informacije su na sajtu TOZ ”, kaže za agenciju RINA Vladimir Živanović, direktor TOZ.

direktor_turisticke

Rezervacije smeštaja u hotelima i odmaralištima već su počele, a mnogi se odlučuju za rani buking koji im omogućava dodatne popuste.

„Kapaciteti se naveliko popunjavaju, popunjeni smo 50 odsto i očekujemo da ćemo do sredine decembra popuniti većinu smeštaja”, kaže Duško Kovačević iz odmarališta Dunav Zlatibor. On dodaje da rane rezervacije omogućavaju popuste od 15 do 30 odsto i da su najčešći domaći gosti koji sve češće na odmor dolaze sa decom, pa su igraonice i animacije sastavni deo turističke ponude hotelijera.

Da je atraktivnost Zlatibora kao destinacije na visokom nivou potvrđuju iz hotela „Alibi” koji se nalazi u blizini autobuske stanice i sa godinu dana postojanja može se pohvaliti uspešnim poslovanjem, ali i gostima koji se odlučuju da novogodišnje praznike provedu na Zlatiboru, odnosno u ovom hotelu.

„Za sada je popunjenost hotela nešto više od 30 odsto, a ono što nas na prvom mestu izdvaja jeste lokacija, u blizini smo autobuske stanice, hotel je nov, a najčešći gosti su nam mladi koji se organizuju i dolaze da novogodišnje praznike provedu na Zlatiboru ”, kaže za agenciju RINA Irena Kovačević, recepcionarka hotela „Alibi”.

Kada je reč o turističkoj sezoni na srpskoj planinskoj lepotici, ona traje 365 dana u godini, pa nije ni čudo što Zlatibor godišnje poseti preko 270 000 turista.
„Kada pričamo o strukturi gostiju, to su uglavnom gosti iz Srbije, procentualno gledano oko 70 odsto, dok je 30 odsto stranaca i turista iz bivših jugoslovenskih republika. Zlatibor raspolaže sa 30.000 ležajeva i verujte da je popunjenost Zlatibora na jednom visokom nivou”, kaže direktor TOZ Vladmir Živanović za agenciju RINA.

„Mi se nadamo da će nas vremenske prilike poslužiti i da će sneg pasti u drugoj polovini decembra kada je planirano otvaranje ski centra Tornik, odnosno zvanično otvaranje zimske sezone i da će snežni pokrivač biti dovoljan da se kontinuirano skija bar 100 dana. Iako ski centar Tornik poseduje sistem za veštačko osnežavanje , potrebno je da temperature budu u minusu da bi se sneg mogao veštački praviti. Fokus naše promocije je skijanje, sankanje i zimski avanturistički sportovi, a ove godine dodatno je uređeno dečije sankalište i skijalište Obudovica koji se nalazi u centru Zlatibora. Najmlađi neće morati da brinu da li će biti prirodnog snega ili ne ,a dodatni turistički sadržaji prilagodili su svoje kapacitete zimi. U Dino parku će biti jedno veliko klizalište i sankalište, ski škole za decu, dok je Avantura park poznat po čuvenoj stazi za skijanje koja pruža mogućnost i noćnog skijanja”, dodaje Živanović.

Zlatibor godišnje beleži 1,3 miliona ostvarenih noćenja, ali se očekuje da će naredna godina biti rekordna jer je porast broja gostiju 8,5 odsto veći nego prethodne godine.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone