Najobimniji radovi na gondoli urađeni u 2018. godini

    04.01.2019.
stubbojana

U 2019. predstoji završetak međustanice i njeno stavljanje u funkciju, kao i podizanje 17 stubova do vrha Tornika, najavljuje Bojana Božanić i ističe cilj da do septembra gondola bude puštena u rad.

„Najobimniji radovi na realizaciji kapitalnog projekta opštine Čajetina – izgradnji zlatiborske gondole – urađeni su upravo u godini koja je na izmaku“, kaže direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić sumirajući rezultate rada u 2018. godini. Ona sa zadovoljstvom ističe da je pre snega postavljeno 19 stubova, od početne do međustanice kod Ribničkog jezera, tako da se obrisi buduće zlatiborske gondole već sada jasno vide.
„Ova godina je bila uspešna, ali očekujem da će 2019., upravo zbog puštanja gondole u rad, biti još uspešnija za opštinu Čajetina. Srećna sam što smo uspeli, s obzirom na birokratiju, da na terenu dobijemo ono što smo želeli, jer to je bio cilj svih nas – da realizujemo jedan kvalitetan projekat koji će Zlatibor postaviti na turističku mapu sveta. Upravo sa ovom gondolom, koja je najduža takve vrste na svetu, to ćemo i uspeti“, kaže Božanićeva za “Zlatiborske vesti“ i dodaje:
„U 2019. predstoji nam završetak međustanice i njeno stavljanje u funkciju, kao i podizanje 17 stubova do vrha Tornika. Aktivnosti koje se tiču imovinsko-pravnih odnosa su završene. Ostalo je još nekoliko dokumenata koji treba da se pribave, pre svega u postupku utvrđivanja vlasništva nad zemljom gde treba da bude međustanica, tako da očekujem da će to tokom zime biti završeno i da ćemo s proleća krenuti sa radovima na obe faze. Cilj je da do septembra 2019. godine objekat bude gotov i gondola puštena u rad“, navodi naša sagovornica.
Direktorka „Gold gondole“, kako kaže, samo je jedna od članova tima, na čelu sa predsednikom opštine. Zahvalna je svima koji su radili na ovom velikom projektu i verovali u njega, a koji je, uprkos svim problemima i preprekama, uspešno doveden do trenutne faze. Božanićeva ističe da će Nova godina doneti i nove aktivnosti, jer tek kad gondola bude stavljena u funkciju tada kreću pravi izazovi: aktiviranje gondole u turističke svrhe, u cilju privlačenja novih turista, novih investicija i novih sadržaja na Zlatiboru i okolini, sve do Tornika.
„Na vrhu Tornika planiramo da uspostavimo neke nove sadržaje, koje još uvek ne želimo otkrivati, ali svakako nešto zanimljivo i nesvakidašnje. Želja nam je da se svi koji posete Zlatibor voze gondolom, da izađu na vrh Tornika da bi uživali u jedinstvenom iskustvu, ali i zanimljivim sadržajima. Naš cilj jeste da se gondolom vozi što više ljudi, pa ćemo gledati da cena karte bude pristupačna. Pored putnika moći će da se prevoze skije, bordovi i bicikli. Ono što očekujemo je da i sam Tornik sa gondolom dobije neke nove mogućnosti. Pored skijaša i biciklista, naša ciljna grupa su svakako gosti koji posećuju ovu planinu tokom cele godine, turisti koji će poželeti da vide Zlatibor iz ptičje perspektive. Ideja je da na početnoj stanici, međustanici i svuda duž trase bude različitih atraktivnih adrenalinskih sadržaja, kako bi turisti uživali u jednom novom Zlatiboru i predelima koje do sada nisu imali priliku da dožive na sličan način“, zaključuje direktorka „Gold gondole“.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone