Zlatiborska Gold gondola predstavljena na Sajmu turizma u Beogradu

    25.02.2019.
38d7b94404ff5f632c25b7161318261b

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji se održava od 21. do 24. februara, privukao je pažnju velikog broja posetilaca, a na štandu Zlatibora predstavljena je i Gold gondola.

Posetioci su se interesovali kada će moći da se provozaju ovom panoramskom gondolom, a novinari su uglavnom pitali šta će ona da donese Zlatiboru.

– Gondola, koja će da počne s radom ove godine, doneće veći broj turista i prihode. Očekujemo da za sedam do 10 godina na osnovu gondole i pratećih sadržaja na Zlatiboru ostvarimo milion noćenja. Gondola će biti dugačka devet kilometara i najduža na svetu, pa će samim tim da bude i veća atrakcija. Uporedo sa izgradnjom gondole planirano je uređenje nekoliko lokaliteta na Zlatiboru, na Ribničkom jezeru koje će da se koristi u turističke svrhe, i na Torniku. Interesovanje investitora je veliko. Mi radimo i radićemo na tome da gondola „dovede“ i nove investitore – kaže direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić.

Štand Zlatibora, na kome je predstavljena Gold gondola, posetili su prvog dana Sajma ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić.

Tekst preuzet sa https://www.srpskaekonomija.rs/vesti/10/2//11246/Zlatiborska-Gold-gondola-predstavljena-na-Sajmu-turizma-u-Beogradu

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone