Raste interesovanje u svetu za odmor na Zlatiboru

    01.04.2019.
1aa

Sajamska predstavljanja u svetskim metropolama pokazala zainteresovanost za “zlatnu planinu“ organizatora putovanja iz Кine, sa Bliskog istoka, iz Rusije, Mađarske, Poljske…

Između veoma dobre turističke zime i predstojeće letnje sezone, od koje mnogo očekuje, Zlatibor ovo kratkotrajno zatišje u vansezoni koristi da stranom i domaćem tržištu predstavi svoju ponudu za leto. Sajmovi i promotivne aktivnosti tokom marta bili su važna preokupacija zaposlenih u Turističkoj organizaciji Zlatibor. Posle zapaženog nastupa na najvećem sajmu turizma jugoistočne Evrope održanom u Beogradu, mart su obeležili veliki međunarodni sajmovi u Berlinu i Moskvi.

– Zlatibor je uspešno nastupio na oba ta značajna sajma. Predstavljena je naša ponuda za letnju sezonu i naišli smo na veliku zainteresovanost gostiju iz mnogih država. Dobar glas o Zlatiboru svuda se proširio. To obećava još jedno veoma uspešno leto i odličnu turističku godinu – kaže o tome za “Zlatiborske vesti“ Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

I dok na turističkom skupovima traje promocija zlatiborske letnje turističke sezone, paralelno s tim obavljaju se prolećni radovi na uređenju turističkog centra Zlatibora. Planina uređena i osvežena treba da dočeka sunčane prolećne dane i nove navale turista, napominje Živanović.

– A dolasku većeg broja inostranih gostiju obično prethode studijske posete novinara i turoperatora iz tih država. Tako je, na primer, bilo sa predstavnicima nacionalne televizije Кine koji su u udarnim terminima emitovali priloge o lepotama i atrakcijama Zlatibora, posle čega je usledila masovna poseta turista iz te najmnogoljudnije zemlje. Ovog puta za april je predviđena studijska poseta novinara i turoperatora iz Mađarske, a dogovoren je i dolazak na Zlatibor nekoliko većih grupa mađarskih turista. I producenti TV kanala “TVP“ iz Poljske nameravaju da u okviru svoje putopisne emisije naprave reportažu o Zlatiboru kao jednoj od najposećenijih destinacija u Srbiji. Za mesec maj planiramo potpisivanje protokola o saradnji sa Herceg Novim iz Crne Gore i Trebinjem iz Republike Srpske. Time uspostavljamo bliske veze sa ovim gradovima i njihovim turističkim organizacijama, a sve je to i u sklopu naših promotivnih aktivnosti2d – dodaje direktor TO Zlatibor.

Dok su na sajmu turizma u Moskvi čelni ljudi opštine Čajetina imali značajne sastanke sa predstavnicima ruske i beloruske turističke privrede, na “ITB“ sajmu u Berlinu, jednom od najvećih u svetu održanom od 6. do 10. marta, TO Zlatibor je predstavila potencijale planine i zainteresovala mnoge turoperatore, organizatore seminara i kongresa, medije, blogere. Za ponudu najposećenijeg planinskog centra Srbije ovde su se posebno interesovali veliki organizatori putovanja iz Кine, kao i sa Bliskog istoka na čijim balkanskim turama Zlatibor sve češće pronalazi svoje mesto. Agencije iz Poljske, naročito one koje se bave organizacijom seminara i kongresa, takođe su doživele Zlatibor kao novu destinaciju velikih mogućnosti, s privlačnim hotelima visoke kategorije. Naravno, i mnogi ljubitelji turizma iz Nemačke i drugih država zapadne Evrope raspitivali su se na sajmu u Berlinu za ponudu “zlatne planine“, a posebno za auto-kamp “Zlatibor“ koji njihove grupe svake sezone privlači.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone