Delegacija opštine Vlasenica  posetila Čajetinu

    10.04.2019.
dav

Delegacija opštine Vlasenica, koja je bila u radno-prijateljskoj poseti opštini Čajetina, upoznala se sa projektima koji se realizuju na Zlatiboru. Tokom boravka u Čajetini, gosti su sa domaćinima razmenili iskustva predstavnika lokalne samouprave  i konkretizovali potencijalne oblike saradnje. Predstavnici opštine Vlasenica su prepoznali opštinu Čajetina kao model dobre prakse, na koji se treba ugledati u cilju razvoja turizma.

Delegacija iz Vlasenice, koju je predvodila Gordana Trampić predsednica Skupštine opštine, u cilju obnavljanja i rekonstrukcije ski centra Igrište, upoznala se i sa projektom Gold gondola Zlatibor. Gosti su obišli  trasu buduće najduže panoramske gondole na svetu  i informisali o specifičnostima i karakteristikama žičare, da bi implementirali slične sadržaje  u svom ski centru.

IMG-093a11e07fdb22290e8d283aab323509-V

Obzirom da ove dve opštine dele mnoge zajedničke karakteristike, koje se pre svega odnose na prostornu sličnost područja opština, sa izuzetnim prirodnim bogatstvima  i bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, opština Vlasenica je izrazila želju  da se ostvari saradnja na brojnim aspektima. Bilo je reči i o tome da se razviju dugoročni i sveobuhvatni odnosi na polju aktivnosti od međusobnih interesa,  turizma i rekreacije, privrede, industije i trgovine, informisanja, kulture, obrazovanja i sporta, preduzetništva, poslovne saradnje, razvoja malih i srednjih preduzeća zasnovanih na principima uzajamne koristi.

  • Bila bi izuzetna čast da se uspostave zvanični pobratimski odnosi između opštine Čajetina i opštine Vlasenica, na temelju principa prijateljstva i međusobnog poverenja. Nadamo se da ćete prepoznati naše napore da razvijemo i unapredimo Vlasenicu, i pomoći nam u tom cilju. Najjači utisak nam je otavila Gold gondola, te se nadamo da ćemo sličan sadržaj imati i kod nas- izjavila je Gordana Trampić predsednica Skupštine opštine Vlasenica.

U sklopu ove posete, gosti su obišli najatraktivnije  lokalitete Zlatibora, Stopića pećinu, Sirogjno staro selo, Gostiljski vodopad. Prvi koraci zajedničke saradnje biće vidljivi 18. aprila, kada će u okviru biciklističke trke čiji je Vlasenica domaćin, nastupiti Kulturno umetničko društvo Čajetina kao i trubački orkestar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone