Održana džipijada – Zlatibor 2019

    20.05.2019.
džipijada 2019

Zlatiborska „DŽipijada 2019“ održana je danas, 18. Maja, u organizaciji „4×4 kluba Avantura“ i uz podršku opštine Čajetina i preduzeća „Autostad“ iz Čačka, drugu godinu za redom. 

Majska subota i lepo vreme posle dužeg prohladnog i kišovitog perioda, kao i teže pristupačni, a predivni zlatiborski krajolici, upriličili su da je „DŽipijada 2019“ okupila preko 350 učesnika i entuzijasta avanture off-road vožnje u više od 150 vozila i pružila izvanredne uslove da se osete sve draži jedne ovakve manifestacije.

Trasa ovogodišnje DŽipijade bila je delimično izmenjena u odnosu na prošlogodišnju i prilagođena većem broju učesnika, kao i složenijim uslovima terena, ali i ove godine vodila do idiličnih i skrivenih kutaka zlatne planine.

Start je bio sa platoa ispred  hotela „Zelenkada“ i vodio preko Semegnjevske gore i Jablanice, uz doručak u prirodi i trubače, prema Čavlovcu i Viogoru uz nestvarne vidikovce prema Mokroj Gori i mesta panorame kroz koje se mogla sagledati jedna sasvim drugačija perspektiva Zlatibora od uobičajene i osetiti sama srž i duh planine, da bi se do popodnevnih časova učesnici vratili na početnu tačku gde je organizovan ručak uz druženje i deljenje utisaka.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone