Promocija turističke ponude regije Zapadna Srbija u Vićenci i Trstu

    27.05.2019.
tablet_911558770110962

Predstavnici TO Zlatibor u okviru studijske ture TO regije Zapadna Srbija nastavljaju promotivne aktivnosti u inostranstvu.

U sali srpske zajednice u Vićenci održana je prezentacija turističke ponude regije Zapadna Srbija lokalnom stanovništvu i medijima, a istoj je prisustvovao i gradonačelnik Arizagnana Đovani Lovato.

Tokom prezentacije posetioci su mogli doznati dosta toga o pojedinostima i atrakcijama regije, dok su po završetku zvaničnog dela prezentacije imali priliku i osetiti čari gastronomske ponude Zapadne Srbije i Zlatibora. Uz čašicu rakije, zalogaje pršute i sira, kroz druženje sa članovima delegacije još bolje se upoznati sa karakteristikama regije i svim njenim destinacijama.

TO regije Zapadna Srbija završila je uspešno studijsko putovanje promocijom u Trstu. Prilikom samog dolaska u grad, delegaciju je primila generalni konzul Srbije u Trstu Ivana Stojiljković u prostorijama konzulata, gde je u razgovoru sa predstavnicima Regije istakla veliku zahvalnost na dolasku i nadu za još bolju saradnju u budućnosti.

Nakon toga održana je prezentacija turističke ponude Regije u prostorijama srpskog udruženja u okviru crkve Svetog Spiridona uz blagoslov protojereja Raška Radovića. Promociji i prezentaciji prisustvovao je veliki broj lokalnog stanovništva i medija, a događaj su pored našeg konzula u Trstu uveličali i konzuli Hrvatske i Grčke. Potom su gosti imali priliku da probaju gastronomsku ponudu zlatiborskog kraja i u neformalnom razgovoru saznaju dodatne informacije turističke ponude.

Veliku pomoć u organizaciji ovog događaja predstavnici  TO regije Zapadna Srbija imali su od udruženja Srba u Trstu “Vuk Karadžić“ sa kojim je potvrđena odlična saradnja i dogovoreni su slični događaji u budućnosti.

tablet_231558855792602

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone