Kolo igara iz celog sveta na Zlatiboru

    26.07.2019.

Sreda veče, 24. jul, na Zlatiboru protekao je u znaku folklora, muzike, tradicije i performansa, koje su izvodili Kulturno-umetnička društva iz različitih delova sveta u okviru manifestacije „Etnofest“. Međunarodni „Etnofest“ na pozornici Kraljevog trga okupio je kulturno-umetnička društva iz Meksika, Poljske, Indonezije, Slovačke, Španije, Rusije, Bugarske i Srbije. 

Međunarodni festival folklora „Etnofest“ održava se četvrtu godinu za redom u Čačku, a ove godine  učesnici sa svih meridijana prvi put su došli i na Zlatiboru. Svečani defile počeo je u 19.30 časova kada je vesela povorka raznobojnih nošnji i instrumenata prošetala od Sportsko-turističkog centra Zlatibor do Kraljevog trga i izazvala oduševljenje posetilaca Zlatibora.

Koncert je počeo u 20.00 časova na letnjoj pozornici Kraljevog trga nastupom Kulturno-umetničkog društva „Dule Milosavljević Žele“ iz Čačka, a nastavljen nastupima ansambala iz Meksika, Indonezije, Slovačke, Poljske, Bugarske, Španije i Rusije.

Ovu zanimljivu i nesvakidašnju manifestaciju nastupom je uveličalo i Kulturno-umetničko „Zlatibor“ koje je ove večeri bilo domaćin ansamblima sa svih meridijana. 

Brojni gosti i meštani Zlatibora uživali su u dvočasovnom programu na Kraljevom trgu, a nesvakidašnja nošnja, igra i pesma različitih naroda izazvala je oduševljenje i divljenje svih prisutnih. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone