GOLD GONDOLA U SRCU TRI DOLINE

    08.08.2019.
Meribel1

Predstavnici Opštine Čajetina i JP „Gold gondola Zlatibor“ prilikom boravka u skijalištu Tri Doline posetili su ski centar Meribel. Imali su priliku da se upoznaju sa načinom funkcionisanja, turističkom ponudom i prirodnim lepotama najposećenijeg  ski centra na svetu. Imali su mogucnost da se provozaju u nekoliko od 60 gondola i ski liftova, od kojih, najfunkcionalnija  gondola koja preveze najviše skijaša u sezoni, 8.000 na dan, ima sličnu opremu poput Gold gondole.

Delegaciju je dočekao direktor ski centra, koji je i bivši ekspert Pome, sa velikim iskustvom u izgradnji liftova i gondola širom sveta. U sezoni se u ovom ski centru u gondolama  preveze oko 80.000 skijaša na dan.

Mesto je osmišljeno  kao mali raj za skijaše, zbog čega je  postao jedan od najposećenijih zimskih centara na svetu.

Meribel nazivaju još i »Srce Tri doline« jer se nalazi u samom centru ovog skijaškog prostora, u središnjem delu doline Les Allues. Dva veća centra ove doline su Meribel na nadmorskoj visini od 1450 m i Meribel-Mottaret, na nadmorskoj visini od 1750 m. Udaljeni su jedan od drugog oko 3 km. Okruženi četinarskom šumom, ugostiteljski objekti svojom tipičnom arhitekturom i šarmom privlače posebnu pažnju.Meribel3

Ovo je najlepše i najživopisnije naselje u ovom delu Savojskih Alpa. Kvalitet smeštajnih objekata je na zavidnom nivou, a najveći broj se nalazi nedaleko od staza i žičara. Obzirom da su sve staze i žičare u sistemu Tri Doline, mogućnosti za skijanje su neograničene. Na području Meribela ima 74 staza, u ukupnoj dužini od 150 kilometara, kao i dva velika parka za snoubord.

Turistički bum Meribela je krenuo sedamdesetih. Zahvaljući tome što se nalazi na obodu prirodnog rezevata i istoimenog jezera Tuedo, a istovremeno izgrađeno u tradicionalnom stilu, ovo je po mnogima najživopisnije mesto u Tri Doline.

Meribel2

Gastronomska ponuda mesta Meribel je prilično široka. Od restorana sa tradicionalnom savojskom kuhinjom, do picerija i barova – restorana sa brzom hranom, naći će se za svakog ponešto,a ima nekoliko dobrih planinskih restorana sa odličnim sunčanim terasama.

Puno atraktivnih sadržaja i iskustvo u upravljanju gondolama i pratećim sadržajima dali su nove ideje za formiranje savremene ponude naše Gold gondole. Sigurno je da ćemo ovaj primer dobre prakse iz francuskog ski centru u pogledu zanimljivih aktivnosti i sadržaja primeniti na Zlatiboru i Torniku. U planu je, takođe da iskoristimo kontakte i iskustvo partnera iz Francuske u tehničkom smislu radi obuke radnika i unapređenja tehničkih kapaciteta naše žičare.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone