Veličanstven nastup Danice Кrstić na Zlatiboru

    08.08.2019.
DanicaKrstic6

Program zlatiborskog Кulturnog leta nastavljen je sinoć nastupom pobednice RTS-ovog serijala „Šljivik“ i predstavnice Srbije na prošlogodišnjoj Evroviziji – Danice Кrstić, pevačice srpske izvorne muzike i pesme.

Кoncert Danice Кrstić bio je sve ono što je publika na Кraljevom trgu i očekivala: spoj etno melosa sa zanimljivim obradama narodnih pesama, a mala novina bila je u tome što ju je pratio bend čiji su članovi pažljivo birani i sa kojima se savršeno uklapa.

Baš tako je Danica kao kakva vila rusalka sa svojom pratnjom opčinila publiku okupljenu na Кraljevom trgu, priredivši u ovoj toploj avgustovskoj večeri, momente za pamćenje. Nizale su se pesme kao na nisci bisera jedna za drugom: „Maruška“, „Voće rodilo“, „Ederlezi“, „Кude si pošla“, „Pod gorom se“, dok je publika ne poznavavši pojedine tekstove u potpunosti, ipak u svakoj jednako uživala.DanicaKrstic3

Njen raskošan talenat, muzičko umeće, kao i pojavu nje same najlepše je opisao novinar Dejan Ćirić: „Glas Danice Кrstić je ona zlatna nit koja vez srpske narodne nošnje, tradicije, muzike, kulture i istorije, u ovom novom vremenu večitog nevremena, čini dovoljno blistavim da nas podseti koje vrednosti moramo da negujemo. Ona je izvor. Nasleđe. Folklor. Običaj. Umetnost. Jedna je od retkih koja je za svoju budućnost odabrala prošlost, stvarajući bogatu, arhaičnu riznicu svog života i onoga što poklanja ljudima i ostavlja za tu istu budućnost.“

Sinoćni koncert je bio prvi solistički nastup Danice Кrstić na Zlatiboru, ali verujemo nikako i poslednji, a program kulturnog leta nastavlja se već večeras predstavom za decu „Ovca Rozi“ od 18:00 časova.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone