ZLATNA GONDOLA U GLAMUROZNOM  KURŠEVELU

    19.08.2019.
1 Kursevel (2)

Tokom boravka u alpskom raju Tri Doline delegacija iz Čajetine posetila je i  skijalište Kurševel. Smešteno je u najistočnijoj dolini i važi za jedno od najstarijih  skijaških centara na svetu.

Predstavnike Opštine Čajetina i JP „Gold gondola Zlatibor“ primio je direktor kompanije koja upravlja skijalištem, Paskal de Tijersan. Razgovaralo se o načinu vođenja skijališta, funkcionisanju kapaciteta i potrebama savremenih turista. Želja domaćina je da posete i voze se najdužom gondolom na svetu, kao i da posete Zlatibor i osete šta je draž naše planine. Kolege iz Kurševela izrazile su veliko zanimanje za projekat gondole, ali i ulaganja u hotele i mogućnosti razmene ideja i noviteta u planinskom turizmu.Kursevel2

Kurševel ski rezort  sastoji se od kompleksa koji čini četiri  naselja na različitim nadmorskim visinama od 1100 do 1850 metara, a  ski staze  na visini su od 1300 pa sve do 2738 metara.

Ski centar Kurševel ima 102 skijaške staze u dužini od 150km, od čega je 25% zelenih, 33% plavih, 32% crvenih i 10% crnih staza.  Staze povezuje preko 100 instalacija, gondola i ski liftova. Skijalište ima 519 topova za veštački sneg. Odlikuje ga jako dobra infrastruktura žičara i savršeno uređene staze, te svojom konfiguracijom terena ovaj ski centar će odgovarati svima, od početnika do eksperata.

Za smeštaj u Kurševelu  ne treba trošiti reči. Najglamuroznije hoteli su smešteni u ovom delu, kao i dva restorana sa Michelin zvezdicama, pa ovaj ski rezort važi za jedan od najelitnijih na svetu.

Mesta kroz dolinu idealna su mešavina starog stila gradnje i ekstravagantnih hotela, luksuznih vila, restorana, apartmana, butika i kafića.
Kursevel3      

Ovde se nalaze još  dve posebne oblasti po kojima je Kurševel poznat u svetu – isključivo za bordere i  za ekstremno skijanje, takođe, ovaj centar  nudi i bogate apres-ski sadržaje: tenis, fudbal, skvoš, gof, stoni tenis, fitnes, saune, zabavni park za decu, bioskope…

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone