Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

    24.09.2019.
u-odeljku-Rakijada-ispod-2.-pasusa

U pauzi izeđu berbe šljiva i pečenja rakije zakazano je dvanaesto druženje na Šljivovačkoj rakijadi. U selo koje nosi „njeno“ ime – Šljivovica, poslednjeg septembarskog vikenda, pozvani su svi ljubitelji pića s kojim sve počinje i završava se.

Dvanaesti Sajam domaće rakije biće održan 28. i 29. septembra. Centralno mesto događaja je Šljivovica (porta crkve Sv. Marije Magdaline ), gde će u nedelju u 15 časova uz potpaljivljnje kazana za pečenje rakije, zdravicu, i kulturno umetnčki program Sajam svečano biti otvoren. Otvaranje će pratiti i izložba zdrave hrane, proizvoda seskih majstora i rukotvorina seoskih domaćica.

Program će biti obogaćen i takmičenjem zdravičara i čauša u govornim veštinama, degustaciji i ocenjivanjem najbolje pite savijače i izložbom voćnih proizvoda. Biće proglašen i vlasnik najlepšeg dvorišta, kao najlepša čobanica.

U 17 časova je proglašenje najboljih rakija „Šljivovačkog sajma domaće rakije“, dodela nagrada i degustacija. Biće proglašenio i najlepše dvoršte, najuređeniji voćnjak, najlepša čobanica.

Ocenjivanje rakije vršiće komisija u sastavu: dipl. tehnolog Kosta Mihailović – predsednik i članovi dr Ivan Urošević i dipl. tehnolog Ivan Gajić.

Za ljubitelje „dobre čašice“ poziv na glavni događaj u Šljivovicu biće i degustacija najbljih rakija prošlogodišnjeg sajma, koja će biti održana u subotu 28. septembra na Kraljevom trgu na Zlatiboru od 10 do 18 časova.

Rakijada će se održati pod pokroviteljstvom opštine Čajetina a u organizaciji Sportskog centra Čajetina,TO Zlatibor, Zlatiborskog eko agrara i Mesne zajednice Šljivovica.

Za sve goste šljivovačk Rakijade obezbeđen je ručak, a za kraj programa upriličn je koncert.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone