Trend rasta broja posetilaca na Zlatiboru se nastavio

    14.01.2020.
zlatibor sankanje

Zlatibor je u vreme praznika dnevno beležio oko 30 000 posetilaca, a samo u vreme novogodišnje noći na ovoj planini je, prema nezvaničnoj proceni popunjenosti kapaciteta, bilo oko 50 000 gostiju. Tome je doprineo i sneg koji je pao u pravo vreme, kao i dobra ponuda zabavno-kulturnog programa.

Turistički poslenici na Zlatiboru mogu biti veoma zadovoljni prazničnom posetom ovoj planini. Gosti su stizali iz svih krajeva Srbije, kao i iz bližeg i daljeg okruženja. Trend rasta broja posetilaca, kako kažu u TO Zlatibor, se nastavio. Samo stranih turista bilo je 30 % više nego u istom periodu prethodne godine.

„Кako hotelijeri, tako i ugostitelji, svi su svesni priliva broja stranih turista, pogotovo gostiju iz Кine, tako da su se pripremili relativno dobro, pripremili i menije i hranu za te goste. Кadrovi su se generalno osposobili poznavanjem stranih jezika za komunikaciju sa tim turistima, tako da su to neki novi izazovi sa kojima se destinacija bori. Moramo da naglasimo i da nas je vreme poslužilo, sneg je pao u pravom trenutku. Svi koji su došli na Zlatibor mogli su da uživaju u snežnim sportovima, da posete i ski centar Tornik koji je relativno brzo uspeo da pripremi staze da ski centar pusti u rad, nadamo se da će ovih dana biti pun kapacitet i da će sve staze raditi. Skijalište Obudojevica je takođe radilo, i svi lokaliteti su takođe bili otvoreni. Sve je to doprinelo dobroj poseti,“ – kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor. Jedan novogodišnji doček je za nama, ali za nekoliko dana će se proslaviti i Srpska nova godina. Na Zlatiboru su i za nju spremni.

„Zajedno sa Turističkim udruženjem, opštinom Čajetina, Sportskim centrom Čajetina i Turističkom organizacijom, svi zajedno ulažemo napore da na jedan tradicionalan i nesvakidašnji način obeležimo Srpsku novu godinu uz bogat program, pre svega dečiju predstavu i deljenje paketića u porti crkve u Jablanici, kulturno – umetnički program, kuvano vino i rakiju, posetioci će moći da se posluže,“ dodaje Živanović.

Pošto Srpska nova godina pada u period međusezone kada je i prvi deo školskog raspusta završen, na Кraljevom trgu neće biti organizovan koncert. Sa planiranim aktivnostima i manifestacijama od kojih je prva na redu Pršutijada u Mačkatu, nastaviće se ponovo u februaru, kaže Živanović. Interesovanje za taj period je i dalje veliko. Ukoliko i zimska idila potraje dovoljno dugo da zadovolji zaljubljenike u zimske sportove, šetnje i igre na snegu, dodaje Živanović, Zlatibor će ostati na vrhu najposećenijih turističkih destinacija.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone