Krajem januara tačan datum otvaranja Gold gondole

    15.01.2020.
zima13

Gold Gondola, turistički projekat decenije na Zlatiboru za koji je izdvojeno 13 miliona evra iz budzeta opštine Čajetina uspešno se privodi kraju, a ni snežne padavine ni niske temeperature nisu omele radnike da gradnju sprovode po planu. Direktorka2 zima8

Trenutno se na međustanici vrše elektro radovi, koje izvodi firma Elkoms doo iz Beograda uz asistenciju tehničara iz Pome. Ovi radovi obuhvataju finalne radove kabliranja, povezivanja pogona, povezivanja automatskih sistema i rasvete na međustanici. Nakon ovih radova, koji će u narednih sedam dana biti završeni, radiće se na izvođenju elektro instalacija na garažama za skladištenje kabina gondola.

Polovinom meseca nastavljaju se radovi na montaži preostalih delova na međustanici, a zatim i montiranje sajle na prvom delu – od početne do međustanice. Prvo se izvlače početne sajle, a zatim i glavna. Sve se radi po planu i za sada nema kašnjenja sa onim što smo zacrtali da bude urađeno. Iako se radi na planini, zimski vremenski uslovi nam ne predstavljaju problem, jer ono što je od toga zavisilo već je urađeno.

 

16Od građevinskih radova u planu je nastavak radova na konstrukciji garaža za skladištenje kabina i završni radovi na platformama za ukrcavanje koji uključuju radove na ugradnji zaštitnih ograda i izgradnji pristupnih stepeništa, a nakon toga sledi pozicioniranje pogonskih motora i reduktora koji će pokretati gondolu. 

Na kraju januara, biće napravljen presek i tada će se znati tačan datum otvaranja ove turističke atrakcije. Tada ćemo znati šta je urađeno i koliko je još ostalo do kraja. Zatim je neophodno izvršiti završna testiranja i finalna pripremanja za prevoz putnika. Sve to biće urađenoIMG_20200113_133854 po posebnim procedurama i standardima naših proizvođača opreme.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone