AKTIVNOSTI NA TERENU ZAVRŠAVAJU SE U SKLADU SA VANREDNIM STANJEM

    24.04.2020.
A43C82EB187246C2907765540E4E9CA0

Zbog celokupne situacije u zemlji i Evropi, saradnici iz kompanije POMA nisu u mogućnosti trenutno da dođu i prisustvuju montaži opreme u skladu sa ugovorenim obavezama.

Domaći izvođači završavaju sve aktivnosti na terenu ( Jedinstvo, Amiga) u skladu sa dinamikom i trenutnim vanrednim stanjem. Trudimo se da održimo kontinuitet u svemu prema merama Vlade Republike Srbije i merama bezbednosti izvođača na terenu.

Na međustanici , gde su neposredno pre vanrednog stanja , pozicionirane kabine  u toku su radovi na krovnoj instalaciji samih garaža. Sto se tice aktivnosti betonskih radova , izvršene su izmene na mašinskoj sobi radi montaže reduktora i ostalih elektro motora kao i pratećih delova opreme.

Deo opreme montiraće izvođači iz Amige i Jedinstva , deo će morati sačekati francuske predstavnike firme POMA.
Proglašenjem vanrednog stanja u celom svetu, plan i dinamika nisu mogli biti sprovedeni u planiranim rokovima, te završetak  montiranja sajle na prvom delu trase će biti nastavljen po ukidanju vanrednog stanja, odnosno dozvola za ulazak u zemlju, kako  ovde tako  i u Francuskoj.

Završava se postavljanje signalnog kabla na prvom delu trase ,a na drugom delu postavljanje noseće sajle za isti kabal. Tako da aktivnosti idu paralelno na oba dela trase, plan je da do kraja vanrednog stanja završimo radove koje je moguće bez prisustva partnera iz Francuske tj. bez tehničke asistencije.

Nadamo se da ćemo tokom maja meseca zajedno sa francuskim stručnjacima nastaviti radove na montiranju reduktora i obezbeđivanju električne energije za  puštanje u probni rad tog dela sajle , a potom i montiranje sajle  na prvom delu trase.  Ostalo je još malo posla, odabrana je i agencija koja ce vršiti tehnički prijem projekta.

Vandredno stanje,  nažalost,   odložilo je  izvođenje završnih radova u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, ali je 2020 godina svakako godina  otvaranja gondole. – izjavila je Bojana Božanić, direktorka JP „Gold Gondola Zlatibor“ 

DFBD3F572253409D90B152E83927B32B 156E9BDED6784B248C893323DD8F691C

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone