05.09.2019.

Frederik Burnier Frambore – gradonačelnik Albervila

Ljudi vole zanimljivosti, sadržaje koji su drugačiji i nesvakidašnji. Gold gondola privlači pažnju i interesantna je jer je jedinstvena u svetu po dužini. Kada su mi rekli da Poma oprema žičaru dugu blizu 9 km na Zlatiboru, zainteresovao sam se da saznam više o mestu i projektu.

Posebno sam iznenađen kako je krenula izgradnja Zlatne gondole, narodnom mobom. Kod nas sistem sasvim drugačije funkcioniše, a politici nema mesta kada se radi o razvoju i napretku bilo kog francuskog mesta. Naša država finansira i podržava sve projekte i ideje. Ovde imamo primer da Opština iz sopstvenih izvora finansira kompletan projekat, te mi je bila posebna čast da upoznam delegaciju iz Čajetine, ljude koji ostvaruju vizije i ciljeve. Zlatibor je jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji i okolini, i normalno je da se teži sve boljoj i raznovrsnijoj ponudi, a gondola će da doprinese daljem razvoju.

Voleo bih da budem jedan od gostiju Zlatibora i provozam se Gold gondolom. Takođe bih bio počastvovan da Albervil uspostavi zvanične pobratimske odnose, na temeljima principa prijeteljstva i međusobnog poverenja sa opštinom Čajetina. 

Želite li da budete u toku ?