31.01.2020.

Gondola – značajan projekat za ekspanziju turizma na Zlatiboru

Stephane Mano Simon: Već dugi niz godina radim na ovakvim i sličnim instalacijama širom sveta. Ono što ovaj projekat izdvaja je svakako njegova dužina, to je najduža žičara na kojoj sam radio.

Na ovom projektu radimo sa firmom Amiga. Vidi se da tim Amige ima iskustva u ovakvim projektima, ali i pored toga imaju dosta pitanja koje zajedničkim snagama rešavamo. Razvlačenje i uplitanje sajle ove dimenzije je zaista specifičan posao.

Mislim da je ovo veoma značajan projekat za ovaj mali turistički gradić. Sviđa mi se Zlatibor. Ima dosta sadržaja, najviše mi se dopadaju prirodni pejzaži i vaša hrana. Primećujem da je mesto u velikoj ekspanziji, pa će gondola svakako biti dodatni sadržaj. Turisti će moći iz centra Zlatibora žičarom doći do ski centra Tornik što je dobra ideja. Često me pitaju kakva je vaša zemlja, a ja se svaki put nanovo oduševim kada dođem i priznajem, rado se vraćam. Gold gondola će uskoro početi sa radom, onda ću doći u turističku posetu- prenosi svoje impresije saradnik iz Pome koji već duže vreme u tehničkoj asistenciji na terenu boravi na Zlatiboru. 

Želite li da budete u toku ?