10.04.2019.

Prelepo je iz gondole videti prirodu – Vjera Mujović, glumica

Zlatiborski prelepi pejzaži privlače i glumicu Vjeru Mujović koja redovno dolazi na ovu planinu. Voli Vjera ovaj kraj, ljude, prirodu…

Trenutno igra u predstavi o Koko Šanel – Mala crna haljina, sa Radom Djuričin a u pripremi su i dve nove predstave. Nakon učešća na brojnim festivalima, snimanjima, voli da dodje na Zlatibor gde može da se odmori i opusti. I razmišlja o ljudima koji je inspirišu, stvarne snažne ličnosti koje su doprinele svojim radom i delanjem – nekoj oblasti nauke, društvu, umetnosti, borbi…

Kako na Zlatibor dolazi takoreći od prvih koraka u detinjstvu, zamolili smo je da napravi poređenje – kakva je planina bila kada je tada dolazila, a kakva je danas.

– Ja sam začeta na Zlatiboru, verovali ili ne – kaže glumica . Svet se razvija mahnitim brzinama. Ali, čini mi se da se Zlatibor razvija u razumnim i prihvatljim okvirima – po meri čoveka. Naravno, možda bi, ponekad, bilo lepše da je više tišine i manje buke. Ali, mnogo je i dalje netaknute prirode i to je najvažnije – ističe Vjera koju na ovoj planini najviše privlači to što nije tako oštra, što ima različite sadržaje i što, kako naglašava, čovek ima osećaj da nije nadjačan od sile prirode.

Zlatibor, smatra, osim sadržaja koje trenutno ima, turistima treba da ponudi sadržaje iz kulture i umetnosti, još akcija za decu, ali i za starije. Jedan od tih novih sadržaja je gondola.

– Dobra je prica sa gondolom, sve će biti još interesantnije kada bude završena. Imam divna iskustva u vožnji gondolom, u Norveškoj, Italiji… Prelepo je na taj način savladati i videti prirodu. Moj muž se bavi kanjoningom, a ja to zovem pentranje. On je jako aktivan i posećuje razne planine. Sad se vratio sa La Grava, sa 4000 metara nadmorske visine. Ja sam u tom pogledu čist amater šetnje – zaključuje Vjera.

Ali, kada je šetnja Zlatiborom u pitanju, druga je priča. Voli Vjera da šeta planinskim puteljcima, odmara se medju borovima koji svojom visinom dodiruju nebo… I čeka poziv da se gondolom uzdigne iznad svih tih staza i drveća i vidi ih iz ptičje perpektive.

Želite li da budete u toku ?