18.04.2024.

Noviteti na Sajmu Mountain Planet 2024 u Grenoblu

Grenoble, Francuska - U periodu od 16. do 18. aprila, delegacija „Gold Gondole“ sa Zlatibora prisustvovala je Sajmu Mountain Planet 2024, koji okuplja profesionalce iz industrije planinskih centara širom sveta. Naš tim je imao priliku da razgovara o budućim projektima i unapređenjima sa dugogodišnjim partnerima i liderima u industriji.

Delegacija je posetila štand kompanije Poma, koji su bili naši partneri pri realizaciji projekta izgradnje Gold Gondole na Zlatiboru. Razgovarali smo o unapređenju postojećih usluga i opreme sa novitetima koje su prikazali na sajmu. Poma je predstavila napredne kabine i tehnološke inovacije koje planiramo da implementiramo već naredne godine, u cilju modernizacije i bolje ponude za goste.

Razgovaralo se i sa predstavnicima kompanije Leitner i ključnim osobama u industriji, uključujući predsednika upravnog odbora HTI Grupe i vlasnika kompanije Leitner. Diskusije su se fokusirale na razvoj novih projekata, posebno izgradnju nove gondole koja bi povezivala Zlatibor sa Pribojskom Banjom i početak radova na ovom ambicioznom projektu.

Tokom sajma, delegacija „Gold Gondole“ obišla je različite kompanije gde su predstavljene tehnologije i oprema za unapređenje planinskih centara. Fokusirani na održivost, bezbednost razmotrili smo i neke nove marketinške strategije u turizmu. Važna karakterristika posete jeste nastavak umrežavanja sa profesionalcima iz industruje gondola i ski liftova, što je omogućilo razmenu iskustava i stvaranje novih poslovnih kontakata.

Jérôme Riff, direktor Alpexpo-a, pozdravio je učesnike na 50. mountain Planet sajmu i istakao:

„Ova jubilarna edicija sajma je prilika da zajedno proslavimo i podelimo znanja koja će oblikovati budućnost naše industrije. Neka vaša učešća i razgovori na sajmu otvore nove mogućnosti za sve."

Poseta Francuskoj bila je prilika da delegacija Gold gondole poseti fabriku „Sacmi i Comag“ koje posluju u sistemu kompanije Poma, proizvođača opreme za gondolu. Naši predstavnici obišli su lokacije i postrojenja gde se sklapaju žičare počev od stubova, preko užetnjače, pa do delova stanica, a tu su se upoznali i sa rezervnim delovima, alatom i svime što je potrebno za izgradnju i održavanje žičare.

„Ovo je bio važan segment naše posete jer smo se upoznali sa načinom praćenja kvaliteta kako izvedenih radova, tako i standarda kvaliteta, sirovina i gotovih proizvoda za izgradnju žičare. Stekli smo uvid koliko se ove kompanije i naši partneri brinu o nivou usluge, kvalitetu delova, isporuci i saradnji sa partnerima“, rekao je tehnički direktor JP „Gold gondola Zlatibor“ Aleksandar Milosavljević.

„Gold gondola“ se vraća sa sajma sa novim idejama, planovima za budućnost i potencijalnim projektima koji će znatno obogatiti turističku ponudu Zlatibora. Pozivamo sve zainteresovane da prate naš rad i buduće projekte kroz naše društvene mreže i na web stranici.

Želite li da budete u toku ?