NIČE 19 STUBOVA GOLD GONDOLE

    09.10.2018.
Stubovi2

Radovi na izgradnji Gold gondole Zlatibor, podizanje 19 stubova od početne stanice u središtu turističkog centra do međustanice na Ribničkom jezeru, su u toku. Time se realizuje treća građevinska dozvola na kapitalnom projektu opštine Čajetina, vrednom 13 miliona evra.

Radove izvodi konzorcijum odabran na tenderu koji čine : „Jedinstvo“ iz Užica, „Hidromontaža“ i „Elkoms“ iz Beograda i „Amiga“ iz Kraljeva, uz nadzor francuskih stručnjaka iz kompanije „Pomagalski“.

Vrednost radova na ovoj fazi izgradnje najduže panoramske gondole na svetu duge oko devet kilometara je oko 45 miliona dinara, a kompletna oprema je pregledana, izdvojena i spremna za ugradnju. 

Direktor JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić kaže da je dozvola za ovu fazu radova dobijena sredinom septembra i naglašava da je tim povodom ostvarena izuzetno dobra saradnja sa Ministarstvom građevinarstva koje im je maksimalno izašlo u susret.

Očekuje se da će u skladu sa dinamičkim planom, radovi na izgradnji 19 stubova, biti završeni do kraja ove građevinske sezone.

Kada je reč o preostalim fazama, naročito o izgradnji stubova od međustanice do vrha Tornika, očekuje se izdavanje dozvole do kraja godine. Preostalo je da Upravni sud i Republički geodetski zavod završe redovne postupke sa kojima se već nekoliko godina odugovlači, po svoj prilici, sa namerom.

Ipak, u JP “Gold gondola Zlatibor” očekuju da će se prvi putnici provozati gondolom od centra Zlatibora do vrha Tornika iduće godine.

 Stubovi1Stubovi4Stubovi3
 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on Pinterest
Email this to someone