08.05.2024.

Praznična čarolija na Gold Gondoli

Prolećni raspust i praznici bili su odlična prilika da naši posetioci provedu sadržajno vreme na Gold gondoli koja više nije samo vožnja već i celodnevna zabava. Svaka generacija mogla je pronaći aktivnost za sebe u duhu zdravih stilova života po kojima smo prepoznatljivi: „Prolećni safari“, fitnes trening i kreativna radionica „Četkica i čašica“. Najlepše uspomene sa Zlatibora, vozeći se gondolom, ponelo je oko 10 000 putnika u periodu prvomajskih i vaskršnjih praznika. Najveći broj putnika, kada se gledaju 1. i 2. maj od početka rada, bio je ove godine, a gondolom se vozilo njih oko 3600.

Najmlađi putnici, zajedno sa njihovim roditeljima, pomno su pratili edukativnu radionicu Prolećni safari koja je održana na međustanici. Zaljubljenik u prirodu, Dragan Kolaković, predstavio je učesnicima najvažnije karakteristike flore i faune Zlatibora. Kako prepoznati lincuru i čemu služi, gde živi lisica, čime se hrani veverica, samo su neka od pitanja na koje su odgovore dobili naši posetioci. Pored ovih informacija oni su dobili par korisnih saveta kako se bezbedno kretati kroz prirodu, gde pronaći lekovito bilje i koje blagotovorne efekte na zdravlje ono ima, kao i savete za odgovorno ophođenje prema prirodi. Kako veliki deo trase Gold gondole prelazi preko Parka prirode Zlatibor, naš cilj je da poslujemo u saglasju sa prirodom i da našim primerom promovišemo zaštitu prirodne sredine kroz ovaj tip zabavno-edukativnih radionica.

Najlepši pogled sa Tornika i svež zlatiborski vazduh deluju inspirativno na putnike koji žele dozu umetničkog doživljaja. Kreativna radionica „Četkica i čašica“ je brzo postala popularna i jedan od omiljenih sadržaja na gondoli jer se gosti svih generacija prepuste mašti slikajući na platnu kroz druženje sa prijateljima i porodicom uz napitke iz Gondola bara. Tokom prazničnih dana održale su se dve radionice ispunjene radošću učesnika koji su, kao uspomenu, poneli slike zlatiborskih pejzaža i najlepše emocije.

Vaskršnjoj radionici na međustanici najviše su se obradovali najmlađi putnici. Iako im vreme nije išlo na ruku, radionica je ipak održana u zatvorenom prostoru, da se naši najdraži putnici ne bi razočarali jer su sa ushićenjem iščekivali ovaj događaj. Šarenilo, boje, stikeri i uzbuđenje obeležili su Veliki četvrtak na gondoli kada su deca pokazala svoju maštu i kreativnost u ukrašavanju jaja, a svoje kreativne potpise zabeležili su na velikom jajetu koje ćemo čuvati kao uspomenu.

Ljubiteljima aktivnog odmora i sporta ponudili smo fitnes trening sa profesionalnim trenerom Marijanom Kutlešić na međustanici. Učesnici su sa uživanjem pratili instrukcije i vežbali u ambijentu koji odiše mirisom borovine što je retka prilika. Stanovnici gradova žive sve užurbanijim tempom i potrebne su im aktivnosti u prirodi da bi se relaksirali i uspostavili ravnotežu. Fitnes trening na gondoli je naročito pogodan jer posetioci usvajaju set vežbi koje mogu realizovati i u kućnim uslovima, a brzo utiču na bolje opšte stanje organizma.

Kao stalna postavka na međustanici nalazi se eko park od prirodnih materijala i tjubing gde mališani vole da se zabave. Gondola bar na Torniku pruža mogućnost, da se uz nesvakidašnji pogled sa Zlatibora, uživa u raznim napicima, a u Gondola šopu nalaze se moderno dizajnirani jedinstveni suveniri koji su prilagođeni svim kategorijama putnika.

Trasa Gold gondole svake sezone dobija nove sadržaje, a u ponudi je sve više zabavnih aktivnosti na koje su posetioci navikli. Naš cilj je da uvek pružimo novi doživljaj Zlatibora, kao i same gondole koja je postala doživljaj i iskustvo kome teže moderni turisti.



Želite li da budete u toku ?